Elsk din krop
Elsk din krop!© iStock

8 gode grunde til at elske din voksne krop

Vores kropskærlighed bliver større, jo flere lys der er i lagkagen

29. oktober 2016 af Redaktionen
Har du jeans, som sidst kunne lukkes, da du var 16 år? Savner du selvsiddende bryster? Drop drømmen om at få teenagekroppen tilbage – din krop er meget bedre nu! Læs med her hvorfor.

1. De smukkeste? Kvinder på 31 år!

Ja, samfundet er besat af ungdom. Men faktisk viser en britisk undersøgelse, at kvinder er smukkest, når de er 31 år, fordi de er mere selvsikre end de helt unge kvinder. Tro derfor på, at du er smuk uanset din alder – så er det også nemmere for andre at se, hvor dejlig du er!

2. Du kan klare dig med mindre søvn

Teenagere har brug for op til ti timers søvn hver nat. Ti timer! Det er altså lang tid, når der også skal være tid til venner, sport, fester, og hvad du ellers skal nå. Så pris dig lykkelig for, at du somvoksen kun har brug for syv til otte timers søvn for at være veludhvilet. Sover du mere end otte timer, bliver det faktisk usundt for dig. 

3. 30 år og bomstærk

Stærke knogler er vigtige – de skal jo bære dig gennem hele livet. Og husk, at tallet på din badevægt faktisk slet ikke har noget at gøre med, hvor stærk du er. Var du lidt doven som teenager, skal du ikke blive nervøs: Du kan nemlig nå at styrke dine knogler gennem kost og motion, indtil du bliver 30 år. Derfra er knoglemassen ret konstant indtil overgangsalderen. Vil du styrke dit skelet, kan du spise for eksempel mælkeprodukter, grove og grønne grøntsager, havregryn, groft brød og citrusfrugter og derudover dyrke vægtbærende motion som for eksempel løb, gåture og dans.


4. Beskyttende brede hofter

Du er måske ikke kæmpefan af det fedt, der over årene umærkeligt har taget fast bopæl på dine hofter – men faktisk er den slags fedt sundt! Det opsamler nemlig fedtsyrer, som ellers ville flyde rundt i blodet, hvor de gør skade. Det sundeste hoftemål har forskerne sat til 100 centimeter. Så vær ikke trist, hvis du har udviklet en lille pæreform – det er helt perfekt.

5. Dit sexliv bliver hottere med alderen

Du synes måske ikke, at rynker og hængebryster er sexede, men tidens tand gør faktisk ikke, at du ikke har et fantastisk sexliv. Undersøgelser fastslår, at kvinders sexliv bliver meget bedre med alderen, særligt efter vi fylder 40 år. Der er pludselig ikke noget at sige til, at fænomenet cougars har bredt sig... miauw!

6. Du har fundet din stil

Med alderen bliver du mere stilsikker og indser, at det er helt okay ikke at hoppe med på alle modeluner – faktisk er det fedest at have din helt egen stil. Og hey, når du shopper noget absurd dyrt tøj nu, kan det forsvares med, at du vil bruge det maaaange år endnu.

7. 59 år og stolt i bikini

Kvinder føler sig mest selvsikre i bikini, når de er... 59 år gamle! Det var i al fald konklusionen på en undersøgelse fra et britisk bikinifirma, hvor 60 procent af de ældre kvinder var stolte på stranden. Blandt de unge deltagere i undersøgelsen var kun hver femte tilfreds med sit beach babe-look. Så jo ældre du bliver, jo mere elsker du din helt naturlige bikinikrop.

8. Kurver er in

På ét punkt er finanskrisen din ven: Den gør kvindelige kurver in! Det sker, fordi kvinder med former udstråler modenhed, styrke og stabilitet, og den slags er populært i urolige og utryggetider. Efekten kan for eksempel ses meget konkret på mandebladenes forsider. Forskere har målt Playboys forsidemodeller gennem tiderne, og siden krisen indtraf i slutningen af 00’erne, er de blevet både højere, tungere og mere curvylicious. Så nyd dine voksne former ekstra meget, nu hvor de er supermoderne.


Artiklen har tidligere været bragt i magasinet og er skrevet af Katrine M. Troelsen.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.