8 ting, du kan lære af mormor
© iStock

8 livsvigtige ting, du kan lære af din mormor

Du vil jo gerne være mindst ligeså sej som hende, ikk'?

24. november 2016 af Redaktionen

Mormor har levet et langt, lykkeligt og ikke mindst lærerigt liv. Derfor skader det ikke at kopiere – vi har udvalgt otte ting, du skal lære af din seje mormor. 

1. Hun ligger i sin seng kl. 22

Hvad skal natteføjteri til for? Gør du hellere som mormor, og gå tidligt til køjs! Undersøgelser viser, at du får den bedste nattesøvn mellem klokken 22 og 02, og dårlig søvnkvalitet kan være medvirkende årsag til flere sygdomme – for ikke at nævne grim hud og fedme. Og så er det faktisk skønt at være frisk om morgenen. 


2. Hun spiser, hvad hun har lyst til 

Mormor kunne ikke være mere ligeglad med palæo, LCHF, detox, og hvad de dersens smarte modekure nu ellers hedder. Hver morgen i de sidste 60 år har hun smurt sig et stykke blødt brød med tandsmør – og hun nyder det. Spis det, du har lyst til, men gør det med måde. Det er nok det bedste sundhedstip, du nogensinde vil få! 

3. Hun ringer i stedet for at skrive

Det kan godt være, at manglen på sms’er fra mormors hånd hænger sammen med, at hun ikke rigtigt kan se knapper eller skrift på sin telefon. Så selvom du synes, at det er meget nemmere at sms'e, er det også bare mere personligt en gang imellem at gribe knoglen.

4. Hun forstår at pakke en håndtaske 

Snot i næsen? Ondt i halsen? Lavt blodsukker? Bare rolig, mormor har en kur et eller andet sted i sin taske! Hun kunne aldrig drømme om at forlade matriklen uden Nivea-creme, kam, halspastiller, håndspejl, kuglepen, kalender og en pose med Kongen af Danmark-bolcher. Praktisk! 


5. Hun tør være sig selv

Gamle mennesker siger bare tingene mere direkte end os andre, for de gider ikke gå og putte med deres frustrationer. Forfriskende! Du behøver jo ikke råbe og vifte med din stok, hver gang du ser nogen cykle på fortovet, men i langt de fleste situationer er det godt, at du tør være dig selv og tør at sige din mening – så længe du gør det på en respektfuld og kærlig måde ligesom mormor. 

6. Hun bruger læbestift

Du har tit set det i bladene og tænkt, at det så ultrafedt ud, men du synes bare, det er lidt for vildt, når først det kommer på læberne. Men hey, hvis mormor kan, så kan du også! Det er flot og feminint at gå med læbestift – og ingen skal komme og fortælle hende, at det ikke er passende på en tirsdag! 

7. Hun har intet behov for at eje en smartphone

... og hun ser bestemt ingen grund til at tage sin fastnettelefon med ud på toilettet. Vi siger ikke, at du behøver forsage ny teknik, som var det hvidt brød – men mormors tilgang til kun at bruge den slags til det mest nødvendige kan du godt tage til dig. Det er sundt at tage et mobil- og computerfrit break en gang imellem, især hvis du er i et forhold med din smartphone – det er ikke mindst rigtigt rart for dine medmennesker. 

8. Hun smider ikke om sig med penge

Mormor kan bare det der med at spare op! Hun køber ikke nyt rugbrød, før det gamle er spist, og hun investerer ikke i en ny bluse, hvis der ikke er noget galt med den gamle. Selvfølgelig er det i orden at forkæle dig selv med ting, der virkelig betyder noget for dig, men lad være med at smide penge væk på ligegyldigheder og frås, som mormor ville kalde det. På den måde sparer du penge i hverdagen, og så er der også plus på kontoen, når der er noget, der virkelig får dit shoppehjerte til at banke.

Artiklen har tidligere været bragt i magasinet og er skrevet af Ingeborg Møller Bylov og Rikke Hovn Poulsen.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.