8 ting, du aldrig skal sige (højt) til en singlekvinde i 30'erne

Sara single 30'erne

Jeg er en glad single på 32 somre. Men inden det her kommer til at lyde alt for meget som en kontaktannonce fra 90'erne, så lad mig slå fast, at jeg hader, når folk prøver at putte mig i nogle single-kliché-kasser. Jeg kan for eksempel hverken lide gåture eller katte, og jeg indtager hverken store mængder chokolade eller rødvin.

Ergo er jeg ikke magen til alle andre singler, og det provokerer mig, når folk skærer os over én kam – eller går ud fra, at det må være sørgerligt at være os. Altså os singlekvinder i 30'erne... 

Støder du på én af os derude, så prøv derfor at lade være med at tale ned til os. Her er 7 sætninger, du gerne må undgå (og ja, jeg har hørt de fleste, så det er ikke noget, jeg bare har fundet på):

1. “Skal du ikke have børn?”

Det er ikke engang, min børnebørns-hungrende mor, der stiller spørgsmålet. Næ, det er alt fra fjerne fætre til veninders veninder, jeg lige har mødt til et middagsselskab, der synes, det er helt passende at spørge ind til mine underlivsrelaterede fremtidsplaner. 

2. “Du ved godt, det bliver sværere at få børn, jo længere tid, du venter, ikk'?”

En dejlig opfølger på sætning nummer 1. Jeg var ikke vild med biologitimerne i gymnasiet, og jeg er ikke vild med de biologitimer, folk prøver at pådutte mig nu.

3. “Du er alt for kræsen, når det kommer til mænd!”

Før du selv har dyppet dine tæer i den datingpøl, der hedder Tinder og Dating.dk, så lad venligst være med at udtale dig, tak! Og hvad mener du egentlig? Selvfølgelig er jeg kræsen! Hvis jeg skal opgive mit dejlige singleliv for en mand, skal det da være, fordi han er noget særligt.

4. “Det er vildt modigt af dig, at du klarer dig uden en mand.”

Ja, det er næsten et mirakel, at jeg har overlevet. Tænk på alle de gange, jeg kunne have mistet livet i trafikken, i Silvan eller et af de andre steder, hvor man skal have en penis for at begå sig.

5. “Vil du med til parmiddag?”

Det er simpelthen så sødt af alle vores veninder i forhold at tænke på os, men det ville være dejligt, hvis de ville tænke på os, når de skulle lave noget, der rent faktisk lød sjovt.

6. “Måske du burde tale med en psykolog?”

Det lyder absurd, men jeg har rent faktisk fået det forslag engang, hvor jeg fortalte om mit singleliv. Som om det at være single er en tilstand, der skal kureres – som stress eller depression.

7. “Er du ikke ved at være for gammel til at gå i byen?”

Indrømmet, der er nogle ting, jeg efterhånden ikke magter på en bytur, men medmindre du er dørmand, har du ikke ret til at se mit ID og vurdere, om jeg har den rigtige alder til at have det sjovt. Og hvis jeg skal være ærlig, synes jeg, det er mere trist, at der er nogen, der allerede i deres 30'ere er vokset fra at feste (men det kunne jeg selvfølgelig aldrig drømme om at sige op i deres åbne ansigt – jeg har jo pli...).

8. “Nårh, du må ikke opgive håbet. Du skal nok møde én en dag!”

Det er jeg simpelthen så glad for, du siger. Så vil jeg da lige prøve at slæbe mig igennem endnu et par måneder af denne ørkenvandring, der kaldes livet uden en mand. Tak!

Tilmeld dig her, hvis du gerne vil læse med, når jeg eller en af de andre Womans skriver indlæg på vores blogs.

Sara siger

Sara er 32 år og tidligere chefredaktør på Woman. Hun er i et livslangt forhold med Cola Zero, men er ellers single. Her deler hun sine tanker om alt fra tøjstørrelser til tv-serier og Tinder – og du kan også læse hendes seneste ledere fra magasinet.

Læs mere fra samme kategori