Kvinde med hjerte
Vi er ofte vores egen værste kritiker.© Getty Images

8 ting, du skal minde dig selv om, når du tænker, at du ikke er god nok

Alle andre har det IKKE federe end dig – sådan ser det bare ud på Instagram...

1. januar 2017 af Sara Møller Christensen

1. Du skal ikke kunne alt

En perfekt kvinde er hurtigere på jobbet end alle andre, træner to timer om dagen, går kun i de sidste nye tendenser og dyrker eksperimenterende sex med sin kæreste hver aften. Og nå ja, så findes hun for øvrigt ikke! 

Der er ingen af os – vi gentager: INGEN – der kan alt. Derfor er det helt okay, at der er nogle områder af dit liv, der ikke er perfekte. Fokusér i stedet på at give den en skalle med netop de ting, der er vigtigst for dig. Og sig så ‘pyt med det’ til resten. Perfekthed er sgu også så kedeligt (undskyld, det var en fejl – perfekte kvinder bander selvfølgelig ikke).

2. Hvis der ikke fandtes nedture, fandtes der heller ikke opture

Ikke alle dage kan være lige sjove... desværre! Når du har én af dem, der gør nas, så husk på, at de er der for en grund – nemlig så det føles SÅ meget federe, når du kommer ovenpå igen. Og tro os, det gør du! Det ved du jo også godt selv, men nogle gange kan vi alle få brug for at minde os selv om det.

3. Du er din egen værste kritiker

Når du er i fuld gang med at slå dig selv oveni hovedet med bebrejdelsens kølle (ja, det er en ting), skal du vide, at du formentlig er den eneste, der bebrejder dig. Vi har nemlig en tendens til at spotte fejl ved os selv, som andre slet ikke kan få øje på. Prøv at se dig selv gennem andres øjne. De er meget venligere end dine egne!

4. Alle andre har det IKKE meget federe end dig

Det tror du bare, fordi det ser sådan ud på Instagram, Snapchat og Facebook. Men præcis ligesom du formentlig selv kun opdaterer, når der sker noget spændende i dit liv, gør andre det samme. Du ser ikke rodet, tudeturene og dellerne, men det betyder ikke, at andre ikke har dem. De findes bare ikke særlig tit på de sociale medier.


5. Glem i går – fokusér på i morgen

Har du dummet dig noget så fælt? Tillykke – du er så heldig, at du får en helt ny chance for at gøre det bedre i morgen! Mange af os bruger alt for lang tid på at ærgre os over tid, der er gået, og fejltagelser, der er begået. Tænk i stedet på de mange muligheder, der ligger foran dig for at opnå lige det, du ønsker dig.

6. Nogle ting kan du simpelthen ikke gøre noget ved

Og dem skal du stoppe med at bruge energi på. Lige nu! Lad ikke dårligt vejr, dit brokkehoved af en veninde, faldende aktiekurser eller en dårlig frokost i kantinen trække dig med ned i sølet. Hvis der er noget dårligt i dit liv, som du kan ændre på: Super, gør det! Men de ting, du ikke kan ændre, skal du forsøge at slippe, så de ikke får lov at skabe unødig negativitet hos dig. 

7. Dine fejl gør dig let at holde af 

Overvej lige, hvem i din omgangskreds du bedst kan lide. Er det dem, der dummer sig engang imellem og tør indrømme det, så I kan grine af det sammen? Eller dem, der kun åbner munden, hvis det er for at fortælle om deres nye fede job/taske/kæreste/slanketrip? Vær én af dem, der står ved, at dit liv ikke er lutter lagkage – andre vil elske dig endnu højere for det.


8. Der er meget mere, der kører for dig, end du tror

Er du en af dem, der stiller sig foran et spejl, og straks ryger øjnene hen på alle fejlene? Det samme kan ske for nogle af os, når vi kigger på vores liv; vi ser kun alt det, der er galt, og det, der mangler.

Prøv i stedet at tage et kig på dit liv, hvor du leder efter de gode ting. Hvad giver dig glæde? Hvad er du stolt over at have opnået? Hvilke ting og mennesker er du taknemmelige for? Tit er det ikke dit liv, der er noget galt med, men dit perspektiv på det. Så prøv at ændre det, og du vil forhåbentlig se, at det hele ikke er så ringe endda.

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.