9 løgne, du gerne må fortælle veninderne

Du kan dele alt med din veninde! Men det betyder ikke nødvendigvis, at du skal gøre det. Se her, hvornår det er okay at stikke en lille hvid løgn

20. april 2015 af Sara Møller Christensen

"Din nye nederdel er virkelig pæn!" Så pæn synes du faktisk ikke, den er, men nu har hun jo betalt 1200 kroner for den, så en lille hvid løgn er simpelthen den humane ting at gøre i situationen.

"Min kærestes udstyr er perfekt." I virkeligheden ville det ikke gøre noget, hvis den var større, og den har da også før svigtet i kampens hede, men det vil simpelthen være for illoyalt at dele med veninderne. Hvis de spørger, så bare smile and wave!

Læs også: 15 løgne, kvinder i 20'erne fortæller sig selv

"Så meget smør er der faktisk ikke i." Du har bagt en ordentlig skude brownies til venindeaften, og lige så snart de er fortæret, melder den dårlige samvittighed sig om bordet. Bare sig, det var sundhedsbrownies. Det var jo mørk chokolade, der var i!

"Jeg ved slet ikke, hvordan jeg har det med ham endnu." Jo, du ved så. Du er skruphamrende skudt i ham! Men før du ved, om han har det på samme måde, kan det være ok at lægge lidt is på over for veninderne. 

"Du ser skidegodt ud!" I virkeligheden er din veninde ikke helt på toppen - kærestesorger, manglende søvn, semi-stress og den slags - men et lille selvtillidsboost har aldrig skadet nogen.

Læs også: 15 kærlige komplimenter

"Alle mænd er nogle svin!" Du kan faktisk meget godt lide både din kæreste, din bror og Ib fra arbejdet, men din veninde er lige blevet droppet, og hun har brug for at føle, I er sammen om det her.

"Den statusopdatering fra i nat er da ikke så slem." Jo, det var den, men nu har den jo trukket 75 likes, og så er det også pinligt at fjerne den igen.

"Man kan virkelig se, du har tabt halvandet kilo!" Så stod hun der med hundeøjne og var helt stolt, og så sagde du bare, at du SAGTENS kunne se, hvor god hun havde været til at spise sundt. 

“Det forstår jeg fuldstændig." Din veninde har lige meldt afbud for gud ved hvilken gang, fordi hun har nul overskud. Det irriterer dig, men som den gode veninde du er, skubber du din følelse i baggrunden for at give plads til at rumme hendes. Hvor er du sød! 

Læs også: 7 venindekriser - sådan løser I dem