9 ting, vi perfektionister gerne vil have, at vores veninder skal vide

Jeg er ekstremt perfektionistisk – and I know it. Det betyder, at jeg nogle gange kan være liiiidt krævende at være veninde med, men måske ville det hjælpe, hvis mine (og dine veninder) vidste følgende:

1. Det er ikke dig – det er mig. Hvis jeg bliver irriteret på dig, fordi du tager et forkert glas med ind på mit nydækkede bord, så VED jeg godt, det er mig, der har et problem – og ikke dig. Og jeg prøver virkelig at lade være med at være en nar omkring det, men aarrrgh, det glas passer jo slet ikke ind!!

2. Det kan godt være, at jeg siger, at jeg “bare lige smækkede noget mad sammen”, men det er en stor, fed løgn. Hvis jeg laver den mest simple ret, kan du være sikker på, at det er, fordi jeg har bestemt, den skal være simpel... for to uger siden, hvor jeg begyndte at planlægge menuen.

3. Det betyder sindssygt meget for mig, hvis du bemærker, at jeg har gjort mig umage. Det kan godt være, jeg lader, som om at puderne altid står så flot, eller at der altid er en frisk buket på bordet, men i virkeligheden pynter jeg jo op, fordi jeg håber, du ser det. (Her kan du for øvrigt se de 15 værste ting, du kan gøre hjemme ved os, der er über-ordensmennesker).

4. Jeg kan have ekstremt svært ved at bede om hjælp. Så nogle gange er det fedt, hvis du bare giver mig den. Og jeg er sikkert mere taknemmelig for den, end jeg lige husker at give udtryk for. Jeg har jo travlt med at sørge for, at alt bliver perfekt!

5. Når du så tilbyder at hjælpe, elsker jeg, hvis du anerkender, at jeg sikkert har en særlig måde at gøre tingene på. “Hvordan vil du have, jeg skærer den her agurk?” Åh, gudskelov, du spørger!

6. Jeg har det supersvært med rod. Og det kan både være det rent fysiske rod, men også rod i aftaler stresser mig. Kan vi ikke bare lægge en plan og holde os til den? Hva'? Hva'?

7. Jeg ved godt, jeg kan være ekstremt irriterende i mit forsøg på at kontrollere alting. Og fordi jeg ved det, er det også okay, at du siger til mig, når jeg bliver for meget. Men gør det på en sød eller humoristisk måde – så er du sød.

8. Hvis noget ikke går som forventet, bliver jeg reeeet presset. Så hvis du, min distræte veninde, vil undgå, at unleash the beast, så gør du klogt i at komme til tiden, spise maden i den rækkefølge, det var tænkt, og tage med i byen, hvis jeg har booket et bord. Tak! 

9. Jeg HADER at gøre noget halvt. Hvis vi skal spille, skal vi også følge reglerne! Og hvis jeg skal holde en venindefødselsdag, skal den være fed! Ikke noget med en skærekage fra Føtex og en lunken sodavand. Det kan godt være, vi perfektionister er anstrengende, men i det mindste holder vi gode fødselsdage!

Sara siger

Sara er 32 år og tidligere chefredaktør på Woman. Hun er i et livslangt forhold med Cola Zero, men er ellers single. Her deler hun sine tanker om alt fra tøjstørrelser til tv-serier og Tinder – og du kan også læse hendes seneste ledere fra magasinet.