Kvinder med telefoner
© iStock

AD! Når du ved, hvor beskidt din smartphone er, får du lyst til at rengøre den med det samme

Kæmper du med uren hud? Din telefon er måske årsagen til bumserne...

29. marts 2017 af Rie Louise Kirkebjerg

Når din telefon ringer, tager du den op til øret uden nogen form for skeptisk tanke om, hvor mange bakterier den er fyldt med. Korrekt? 

Du har sandsynligvis IKKE lyst til at lægge din kind på et toiletbræt, men det er faktisk bedre at gøre dét end at lægge telefonen op ad din egen kind. En undersøgelse viser nemlig, at der er 10 gange så mange bakterier, der kan føre til sygdom, på din telefon end på et toiletbræt.

Toiletbrættet er renest

I en anden undersøgelse blev både smartphones, tablets og tastaturer testet for bakterier med prøver på vatpinde, skriver The Telegraph. Her fandt forskerne ud af, at en iPad havde 600 enheder gule stafylokokker. 

Gule stafylokokker er bakterier, der kan føre til blandt andet hudinfektioner, madforgiftning, bylder og knoglebetændelse. Undersøgelsens smartphones havde 140 enheder af disse bakterier, mens det mest beskidte tastatur havde 480 enheder stafylokokker. Vi har kun én kommentar: AD! 

Det overraskende er i øvrigt, at der på et toiletbræt typisk er mindre end 20 enheder af denne slags bakterie. 

Du får bumser af at snakke i telefon

Når du tjekker Facebook, Tinder, Instagram og alle dine andre apps på din telefon, sætter der sig bakterier fra dine hænder på mobilen. Bumser kommer af flere grunde, og bakterier på huden er en af dem. Det er derfor en god idé at bruge dine høretelefoner, når du skal svare på et telefonopkald, så din hud ikke kommer i kontakt med bakterierne fra din telefon.

Sådan rengør du din smartphone og tablet

Udover at bruge høretelefoner når du snakker i telefon for at mindske risikoen for bakterier på din hud, bør vi vist alle sammen blive meget bedre til at rense vores smartphones. For helt ærligt – har du nogensinde gjort det?

Apple anbefaler, at du skal bruge en blød og fnugfri klud til at rengøre dit produkt. De skriver også, at der ikke må sprøjtes rengøringsmiddel direkte på produktet, og at du skal undgå væske i nærheden af det.  

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.