Kvinde med tattoo på armen får laserbehandling
Har du fortrudt din tatovering? Så kan du (i de fleste tilfælde) få den fjernet.© Getty Images

Alt du skal vide, hvis du vil fjerne din tatovering med laser

Se her, hvor meget det koster, og hvor lang tid det tager

19. november 2018 af Simone Overgaard Aaberg

Har du en tatovering, som du ikke længere er helt så glad for? Hvad end det var størrelsen, placeringen eller motivet, der ikke blev, som det skulle, eller du måske bare er gået hen og blevet træt af den, så er der (heldigvis) hjælp at hente. 

En af de ting, du kan gøre, er at få fjernet din tatovering med laser. Hvis du tænker, at det lyder som en god mulighed, så har vi forsøgt at besvare fem spørgsmål om laserbehandling, som er en god idé at kende svarene på. 

Her er, hvad du skal vide: 

1. Sådan fungerer en laserbehandling

Den korte version er, at laseren gennem hurtige ‘skud’ på tatoveringen går ind og varmer tatoveringsfarven op i en sådan grad, at farven ‘sprænger’ i små stykker. Det gør, at kroppen kan udskille dem på samme måde, som den udskiller andre affaldsstoffer (som for eksempel parabener fra den sæbe vi bruger).   

2. Så mange laserbehandlinger skal der til

Det kræver mellem 6-12 behandlinger med laser, før resultatet er så godt, som det kan blive. Antallet af behandlinger afhænger selvfølgelig af, hvor stor en tatovering der skal fjernes. Er det få bogstaver, så tager det naturligt ikke lige så lang tid, som hvis du vil have en stor sommerfugl fjernet.

En væsentlig ting ved laserbehandling er, at det kræver en god portion tålmodighed! Huden skal nemlig nå at hele mellem hver behandling, og det tager altså godt og vel to til tre måneder. 

Tatovering fjernes med laser
Varmen fra laseren ‘opløser’ farven fra huden. © Getty Images

3. Nogle tatoveringer er lettere at fjerne 

Igen har størrelsen på tatoveringen en del at skulle have sagt, men det er faktisk heller ikke helt ligegyldigt, hvilken farve den tatovering har, som du gerne vil have fjernet. Den sorte farve er nemlig en del lettere at ‘brænde’ og opløse, end andre farver er. Særligt rød farve kan være lidt problematisk. 

Hør, hvad dine muligheder er hos forskellige behandlere, så kan I sammen finde ud af, hvad der er muligt for dig. 

4. Så meget koster det at få fjernet en tatovering

Det er en ret omkostningsfuld affære at fjerne en tatovering med laser! Priserne varierer meget, men du kan godt forvente, at du skal af med mellem 500 til 1.500 kroner (eller mere) per behandling – alt afhængig af størrelsen på din tatovering.

Det har selvfølgelig også en del at skulle have sagt, hvilket sted du vælger at få fjernet din tatovering. Men som udgangspunkt er priserne nogenlunde i samme niveau. Du får dog først en rigtig fornemmelse af, hvad det vil koste dig at få fjernet din tatovering, efter en snak med behandlerne. 

5. Det kan gøre ret ondt at få laserbehandling

Synes du, at det gjorde ondt at få tatoveringen? Så kan du også regne med, at det gør ondt at få den fjernet igen. Laserbehandling er nemlig efter sigende lige så smertefuldt, som det var at få tatoveringen. Derfor kommer det også meget an på, hvor på kroppen tatoveringen sidder – og fremfor alt hvor høj din smertetærskel er! 

6. Det kan du forvente af resultatet

Først og fremmest skal vi slå fast, at det desværre ikke er alle tatoveringer, der kan fjernes med laser. Det afhænger i høj grad af det motiv, som du gerne vil have fjernet. Men der er mange, som glade og tilfredse viser deres resultater frem på både Pinterest og Instagram, og her kan du også få en fornemmelse af, hvad der er muligt.

Nogle af ulemperne ved laserbehandling er, at det går ind og skader din hud, og du risikerer at få pigmentpletter og arvæv. Fordelene er, at du potentielt slipper af med noget, du har fortrudt, og som gør dig ked af det. De fleste behandlere tilbyder, at du kan få testet et laser på et stykke af din hud, så I sammen kan få en fornemmelse af, hvordan huden reagerer på det. 

Er du ikke sikker på, om laserbehandling er noget for dig? Så har lavet en liste, der indeholder tre andre ting, du kan gøre, hvis du har fortrudt en tatovering

Kilder: Netdoktor.dk 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide