Kvinde får tatoveret arm
© Instagram: @mereteeav

Av! Her er de 8 mest smertefulde steder, du kan få en tatovering

Hvem finder dog også på at blive tusset i armhulen...?!

24. oktober 2017 af Sarah Lyster Nielsen

Det er ret almen viden, at det gør ondt at få en tatovering, men nogle steder gør altså klart mere ondt end andre.

Vi har samlet de otte mest smertefulde af slagsen, så du kan forberede dig, hvis du har planer om en ny tus – eller hvis du bare er nysgerrig.

1. Ribben

Ribbenene er et populært sted til tatoveringer, men der er ikke så meget fedt, hud eller muskler til at beskytte, og samtidigt bevæger ribbenene sig konstant – derfor gør det særligt ondt at få en tatovering lige præcis her. Er du alligevel hooked på at få en ribbens-tus er en minitatovering måske en idé

2. Indersiden af låret

Overraskende nok er indersiden af låret faktisk ret smertefuldt, når det gælder tatoveringer, selvom der er både godt med fedt og muskler, og det ikke er tæt på knoglen. Grunden er, at huden netop der normalt ikke udsættes for så meget og derfor er ret sensitiv.

3. Indersiden af håndleddet

Der er ikke rigtig noget fedt på håndleddet, men til gengæld er der en del nerveender, hvilket lige øger smerten en tand – av!

4. Indersiden af underarmen

Det virker ikke umiddelbart som et sted, der burde gøre superondt, men faktisk løber to af armens tre hovednerver netop her. Det betyder, at ikke bare huden, men hele armen smerter, hvis nerverne påvirkes – dobbelt av!

5. Hænder/fingre

Huden på fingre og hænder er ret tynd og følsom, og manglen på fedt gør det også mere ubehageligt. Samtidigt kan blækket have svært ved at sidde ordentligt fast i huden på hænderne, og derfor kan du risikere, at tatovøren skal tegne designet op flere gange… Det orker vi slet ikke engang at tænke på! Men det er sådan set heller ikke tilladt med finger- og håndtatoveringer i Danmark, så det slipper du heldigvis for overhovedet at overveje.

6. Fødder/ankler

Ligesom ved hænder og fingre er der meget lidt fedt ved ankler og fødder, så huden er meget tæt på knoglen. Samtidig er der mange nerver, hvilket alt i alt gør en fodtatovering ret ubehagelig at få lavet. 

7. Armhulen

Armhulen er ikke just en klassisk placering til en tus, hvilket måske også kan have noget at gøre med smerten. Huden i armhulen er meget følsom, og området er især ømt, fordi der er både kirtler og nerver.

8. Hovedet

Hovedet er nok ikke det mest populære sted at få tatoveringer, særligt fordi det ikke er tilladt at lave i Danmark, men måske også fordi det gør ondt. Huden er tynd, der er ret mange nerver, og lyden samt vibrationerne i kraniet (brrr!) gør det endnu mere ubehageligt.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.