© iStock

Ay Caramba! Sådan forvandler du venindehyggen til mexicansk fiesta

Rækker pengepungen ikke til en tur til Mexico? Bare rolig, I kan nemt skabe jeres egne eksotiske sommervibes – endda med lækre latinos til bords

27. juni 2018 af Benjamin Native Studio for Santa Maria

Uanset om der er lagt op til fest, eller du bare ønsker at gøre lidt ekstra ud af jeres venindehygge, er der meget, du kan gøre for at skabe den rette stemning og få solen til at skinne lidt ekstra.

1. Pynt op til party

Pynt er ikke til at komme udenom, når det gælder om at skabe de helt rigtige rammer for dig og dine veninder. Den mexicanske stil er altid farverig og sjov, og du kan nemt finde, hvad du skal bruge i almindelige festbutikker. Tænk i stærke farver som gul, turkis og pink. Sombreros, maracas, kulørte lamper og flag-guirlander skaber en varm og eksotisk stemning, mens crepebånd og små kaktusser er ideelt til bordpynt. Du kan også gå all in med nail-art i ægte taco-stil.

© @nailphart

2. Den perfekte menu – til ALLE dine veninder

Et absolut must for aftenen er selvfølgelig menuen, og her har du heldigvis også mange nemme muligheder for at diske op med noget mexicansk lækkerhed – uanset om dine veninder er vegetarer, til kød, eller om de foretrækker fuldkorn, glutenfri eller bare helt almindelig tortilla. Find din favorit her.  


© Santa Maria

Udover de originale Tortillas kan du også købe både glutenfri tortillas og tortillas med fuldkorn. Og bare rolig, for alle Santa Marias Tex-Mex produkter er af høj kvalitet, og de glutenfri tortillas er lavet på tapioka, majs, ris og kartoffel. Er du mere til majsskaller og majschips, kan du glæde dig over, at de også er glutenfri. Den chunky salsa er også perfekt til menuen, og de fuldmodne tomater giver masser af sødme. 

© iStock

Vil du give dine veninder en ekstra mexicansk treat, kan du også servere kyllingenuggets. 

Opskrift: Sprøde parmesan-kyllingenuggets med fyldig coleslaw.

Kylling: 500 g kyllingefileter, 1 pose Santa Maria Crispy Chicken Bites Spice Mix, 1 dl revet parmesan
Coleslaw: 1 dl mayonnaise,1 spsk. cremefraiche, 1 pose Santa Maria Taco Topping Ranch Style, 200 g grønkål, 1/4 rødkål, 1 gulerod. 1 lime, saften av, Santa Maria Rock Salt

  • Opvarm ovnen til 225 °C.
  • Skær kyllingefileter i tern på 3x3 cm.
  • Bland Crispy Chicken-krydderiblandingen med revet parmesan i en stor skål.
  • Tilsæt kyllingestykkerne i blandingen, og bland godt, så alle kyllingestykkerne er helt dækket.
  • Læg kyllingen på en plade med bagepapir, og sæt den i ovnen i 15-20 minutter.
  • Bland en dressing af mayonnaise, cremefraiche og Ranch dip mix, og sæt den til side.
  • Skær grønkål og rødkål i strimler, og riv guleroden groft. Læg grøntsagerne i en skål, pres limesaft ud over dem, og bland dem med dressingen. Smag til med salt.
  • Server de sprøde nuggets med coleslaw 

Santa Marias spice-mix består af deres egne krydderier, og du kan være sikker på en smagfuld oplevelse.  

© iStock

3. Dansevenlige latin-toner

Ingen tøsehygge uden den rigtige playliste, og heldigvis er der masser af cool latin-inspireret musik at vælge mellem. Selv vores allesammens Justin Bieber kan komme på banen, når det handler om at skabe en eksotisk sommerstemning. Sæt gang i aftenen med sange som 'Despacito' med Justin Bieber eller 'Hey Ma' med Pitbull & J Balvin. 

Fyr op for latinorytmerne med den her: 

4. Skænk op

Farverige drinks er vejen frem, når der skal skabes en sommerlig stemning. Tequila er det, der oftest bliver forbundet med Mexico, men I kan også sagtens hygge uden alkohol. Du kan nemlig både servere lækre margaritas, punch og cosmopolitans uden alkohol. Det vigtigste er bare, at du sørger for at dekorere dem med for eksempel flotte sugerør og små paraplyer.

https://www.istockphoto.com/dk/photo/strawberry-and-lime-margaritas-gm642978150-120356189
© iStock

5. Lækkert eyecandy

Vil du være sikker på, at temperaturen matcher dit mexicanske tema, er den sikre vej (udover en spicy salsa) at sørge for lidt eyecandy til dine gæster. Lav eventuelt bordkort eller dækkeservietter ud af billeder med muskuløse latinoer. Mangler du mande-inspiration anbefaler vi mexicanske Diego Bonet fra Pretty Little Liars og Kuno Becker fra House eller model William Levy. 

6. Underholdning

Vil du virkelig imponere, kan du spice festen op med en pinata fyldt med Tortilla-chips, eller andet fyld der passer ind i temaet. Er du lidt mere vovet, kan du i bedste Chili-Claus-stil arrangere en chilismagningskonkurrence eller en sjov Marcarena-dansekonkurrence.

God Fiesta! 

Når du handler Santa Maria produkter kan du handle med ekstra god samvittighed. Hos Santa Maria er der en lang tradition for direkte indkøb og tæt samarbejde med hver eneste bonde, hans landbrug og hans historie, og produktionen ligger langt over den generelle Fairtrade-standard.

Hos Santa Maria er der et stort udvalg af produkter og varer, der er perfekte til din mexicansk-inspirerede aften, og der er noget til enhver smag og ethvert behov. Kvaliteten er i top, og produkterne er baseret på naturlige ingredienser.  Læs mere og find din Tex Mex-favorit her.

Du vil (garanteret) også kunne lide