Hvor har vi glædet os til at tage vores veninde under armen og gå på cafe!
Hvor har vi glædet os til at tage vores veninde under armen og gå på cafe! © Instagram: @karolinenoer @madogkaffe

20 af de bedste cafeer i København, vi har glædet os til at besøge igen

Hvor skal dit første cafebesøg gå hen?

21. april 2021 af Sarah Østbjerg

SÅ kom dagen endelig! Cafeer og restauranter har fået lov at åbne op, og vi kan ikke beskrive, hvor meget vi har glædet os til, at vi igen kunne besøge vores yndlingscafeer rundt omkring i byen. 

Det var lige før, at vi helt havde glemt mange af de cafeperler, der findes, og det kan være, du har det på samme måde, men frygt ej for vi har udnyttet ventetiden og lavet en liste over 20 af nogle af de bedste cafeer i Købehavn, som du kan finde inspiration i lige her.

Bedste cafeer på Østerbro

Østerbro er den hyggelige og rolige af de tre brokvarterer. Her finder du delikatesser og designbutikker blandet med grønne oaser og små cafeer. 

1. Café efternøleren

“Et lille hyggested, med dejlig kaffe, skøn vin og god mad”, står der på deres Instagram, og det må man sige, at det er. Menuen er simpel og med 15 kroner for en croissant, 40 kroner for en panini og 25 kroner for en americano, kan vi godt tillade os at sige, at priserne er i den lave ende. I hvert fald når det gælder hovedstaden.

Pssst, hvis du godt kan lide din kaffe stærk, vil du elske at høre, at al deres kaffe er lavet på dobbeltshot!

2. Café Ø12

Café Ø12 er en perle på Øster Farimagsgade. Det er småt, intimt og super hyggeligt – måske det skal være det næste spot til en cafetur med din nye veninde?

På menuen er der blandt andet avocadomadder, havregrød og vafler. Deres kaffe er rigtig lækker lavet på bønner fra Ozone Coffee i London.

3. Juno the bakery

Åhhhh Juno – hvis du endnu ikke har smagt deres lækre kardemommesnurrer, så skylder du altså dig selv at tage et smut forbi det lille sted på hjørnet på Århusgade. I begyndelsen havde de ingen siddepladser, men nu har de udvidet, så tag din mor under armen og smut forbi det lille bageri til en kop kaffe og en kardemommesnurre.

4. Andersen og Maillard

Denne skal selvfølgelig med på listen over bedste cafeer. Nu kan du varme dig på en kop kaffe eller nyde din morgenmad hos det lækre bageri Andersen og Maillard, der har åbnet en cafe i den nye bydel Nordhavn, der er et populært badested både om sommeren og om vinteren. 

Bedste cafeer på Nørrebro

På Nørrebro er der altid gang i den. Der er fest, farver og fart. Midt i det hektiske gadeliv finder du nogle af Københavns bedste cafeer.

5. Cafe Tilda og Karl

Cafeen er familiedrevet, og stemningen her besøget værd i sig selv! Der er hjemligt, varmt og hyggeligt. Og så er der plads til børn – perfekt til kaffen med mødregruppen!

6. Sidecar

Sidecar er perfekt til en venindedate, uanset om I skal have brunch, frokost, en kop kaffe eller en drink. Så hiv din veninde under armen, og smut forbi den hippe café på Nørrebro!

7. Depanneur

På listen over bedste cafeer er denne helt klart en af dem, du er nødt til at aflægge et besøg. Hos Depanneur får du gode vibes og uimodståelige bagels! Det er tjekket sted at hænge ud.

8. Darcys

Hos Darcys får du den bedste kaffe på Nørrebro! Så er det sagt. Tag din kæreste i hånden, din mor under armen, din vovse i snoren eller din baby i barnevognen og smut forbi Darcys på din gåtur. Cafeen serverer også sandwich og lækkert bagværk.

Bedste cafeer på Vesterbro

Vesterbro er in, det er hipt, og det er god stemning. Vi har udvalgt et par af de bedste cafeer, hvor du kan nyde din kaffe, efter din spadseretur op og ned ad Sønder Boulevard.

9. Mad og Kaffe

Brunchkonceptet hos Mad og Kaffe er genialt! Du vælger selv, hvad du vil have på din tallerken, og som om ikke det var fedt nok i sig selv, så må du gerne vælge den samme ret flere gang – to croissanter med nutella here we come!

10. Prolog

Prolog er en mindre kaffebar, og selvom de ikke som sådan serverer mad, så er kaffen og croissanterne hos dem alene nok til, at de er en af de bedste cafeer på Vesterbro. 

11. Bageriet Brød

Vi elsker stemningen ved Enghave Plads på Vesterbro. Vi elsker endnu mere, at vi kan nyde stemningen på pladsen med en is i hånden fra Brød, som egentlig er et bageri. Men udover deres lækre brød, har de også dagens salat, toast og simpelthen is på menuen – win!

Bedste cafeer på Frederiksberg

Frederiksberg byder på grønne parker og unikke butikker. Du kan stort set kun få god kaffe på Frederiksberg, men her er vores bud på de bedste cafeer, du bør give aflægge et besøg.

12. Ipsen og Co.

Den hyggeligste, mindste og bedste cafe på Frederiksberg. Hvis du er til en simpel morgenmad og en god kaffe, så er denne cafe stedet. Og altså vi ved jo godt, at det ikke skal komme an på det, men deres keramik er så pænt – perfekt til os, der altid liiige skal fotografere den smukke latte art, inden vi drikker kaffen!

13. Rist kaffebar

Rist er trods navnet meget mere end bare en kaffebar. Tag forbi cafeen for at nyde en dejlig kop kaffe eller få stillet din sult med en af deres simple, men lækre frokostserveringer. Du kan også få kaffe-cocktails! Hvor lækkert er det ikke lige!?

Bedste cafeer i Indre by

Indre by er andet end Strøget, så det er bare med at udforske de små sidegader i Københavns hjerte, hvor du både kan finde særlige butikker, skønne cafeer og smukke bygninger.

14. Bottega Barlie

Okay okay, Bottega Barlie placerer sig et sted mellem Østerbro og Indre by på denne liste over bedste cafeer. Den ligger i et overset område lige omkring de smukke, gule historiske bygninger Nyboder. Menuen er simpel og enkel, og vi er vilde med dette sted!

15. Sonny

Velsmagende kaffe, trendy sandwich og godt bagværk lige midt i byen, så du kan slukke tørsten og stille sulten efter din “turist i eget land”-københavnertur – vi mener what's not to like!?

16. Coffee Room

Selvfølgelig skal dette lille, hyggelige sted med på listen over bedste cafeer i Indre by. Det perfekte sted at mødes, hvis I kommer fra forskellige retninger og skal snuppe en kaffe og en bid mad, inden I skal videre. Her får I cafestemning på sådan en rigtig London-inspireret måde. 

17. Next door

Det her sted er magisk; der er plads til alle, og det emmer af diversitet, frihed og glæde. Du MÅ tage et smut forbi! For at få en dosis kærlighed, kaffe og kage.

Bedste cafeer på Christianshavn

Christianshavn er sin helt egen. Kanalerne med de farvede huse danner rammerne for en den helt unikke stemning. Vi har udvalgt nogle af de bedste cafeer.

18. Brødflov

Et sidste bageri, vi lover det! Nyd din morgenkaffe og croissant eller indtag din frokost i form af en lækker frisksmurt sandwich hos Brødflov på Christianshav. Og så kan du i øvrigt købe pizzadej med hjem til bare 15 kroner – var der nogen der sagde hjemmelavet pizza til aftensmad!? Og uden besværet med dej og mel i hele køkkenet!? Det tror vi vist nok, der var!

19. Parterre

Christianshavn er Københavns (ukronede) dronning, når det kommer til hyggelige omgivelser. Og Parterre er det helt rette sted at lægge cafeturen forbi til en rugbrødssandwich eller en varm kop kaffe.

20. Packhouse

Det her er nok den bedste cafe på Christianshavn, og et af de steder, vi virkelig har glædet os til at kunne besøge igen, og faktisk så meget, at vi allerede ser frem til til den forårssalat, vi skal indtage næste gang, vi kommer.

Måske du overvejer at invitere dit crush, din gode veninde eller måske din bror med på cafetur? Uanset kan du finde inspiration til gode spørgsmål du kan stille, hvis du gerne vil lære dem bedre at kende lige her. Det kan også være, at du i anledning af mors dag vil tage din mor med på en af de bedste cafeer. Uanset er der kun tilbage at sige bon appétit!

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.