Billigere strøm: Sådan sparer du penge på elregningen

20. juli 2023 af Annoncør

Elregningen er for mange en stor post på de faste månedlige udgifter. Du bruger nemlig både strøm, når du streamer The Bachelor på TV2 Play, laver din yndlings smoothie i din blender eller tørrer hår, inden du skal ud af døren. Måske tror du ikke, at du kan gøre noget for at reducere din elregning, for du kan jo ikke undvære nogle af disse ting. I virkeligheden er der en del, du kan gøre.

Så let er det at spare penge på elregningen

Der er mange måder, hvorpå du kan spare penge på din elregning. Det første du skal gøre, er at undersøge dine elregninger og se, hvor mange watt du bruger. Dernæst skal du gennemgå dine vaner, og se på hvilke energieffektive apparater du har i dit hjem. Læs mere på findenergi.dk, og find ud af hvordan du kan energioptimere din bolig, og se hvor meget et elektrisk apparat bruger i energi. Du bør også gennemgå dine nuværende vaner og se, om der er noget, som du kan ændre for at reducere forbruget af energi. Måske tænder du for opvaskemaskinen, når den kun er halvt fyldt eller glemmer at slukke lyset, når du går hjemmefra.

Skift eludbyder eller energikilde

Hvis du bor i en lejlighed, kan du vælge at skifte eludbyder, der giver en bedre pris på din strøm, end som din udlejer på forhånd har valgt. Vælger du at gøre dette, er det vigtigt, at du undersøger markedet og sammenligner priser. Hertil skal du kigge på abonnementspris, pris pr. kWh og om de tilbyder grøn strøm. Hvis du bor i hus kan du vælge at skifte til varmepumpe eller solceller, der producerer billigere strøm, fordi de kører på vedvarende energikilder, der som regel giver billigere strøm end fossilenergi som olie og gas.

Sluk for strømslugere

Det er vigtigt at slukke for strømslugere som fjernsyn og computere, når de ikke er i brug. De bruger nemlig stadig strøm, hvis de blot står standby og kan være skyld i op til 10% af din samlede elregning. Derfor er det en god idé at slukke for disse, når de ikke er i brug. For at spare på energien skal du altså sørge for at slukke for dem helt, når du ikke bruger dem. Du kan også overveje at investere i et energispareudstyr som en strømafbryder eller en timer, der automatisk slukker for strømmen til dine elektroniske enheder efter et bestemt antal timer. På den måde kan du spare penge på din elregning uden at skulle huske at slukke for alle dine elektroniske enheder, hver gang du går ud af huset.