Kvinde laver hjerte foran mave
© iStock

Boost din kropskærlighed med tips fra både eksperter og kvinder præcis ligesom dig

“Hej krop, jeg elsker dig!”

10. november 2017 af Rikke Lyskjær-Rudbæk

Vi ved det! Det kan være svært at elske sin krop. Især hvis du har følelsen af at være i et kompliceret forhold med dine lår eller aldrig rigtig bliver fan af muffintoppen på buksekanten. Men der skal faktisk ikke så meget til at booste din kropskærlighed. Det viser disse tips fra både eksperter og helt almindelige kvinder.

1. En god gennemæltning gør glad

“Jeg elsker at forkæle mig selv med en omgang massage. Når jeg gør noget godt for min krop, får jeg den vildeste følelse af velvære, og det minder mig om, hvor dejlig den i virkeligheden er.”

– Sara

2. Træn dit selvværd

“Hver dag, inden du går ud ad døren, fortæller du dig selv, hvor fantastisk du er, samtidig med at du fokuserer på alle de gode ting ved dit udseende. Se det som træning, på lige fod med hvis du skulle opbygge god fysisk form.”

– Livsstilscoach Krisztina Maria

3. Et stykke med bart

“Der er på ingen måde noget i vejen med din krop! Det er i stedet dine tanker om din krop, der kan gøre det svært for dig at holde af den. Øvelsen for dig består derfor i at gå nøgen rundt derhjemme, snuppe en tur i svømmehallens sauna og lade din partner se hele din krop, når I er sammen. Jo mere du dyrker nøgenheden, desto bedre får du det nemlig med din krop.”

– Sexolog Katrine Berling

4. Book tid på ‘Salon Selvværd’

“I de perioder, hvor jeg sørger for at barbere ben, lakere mine negle og forkæle mig selv med en hårkur, har jeg det klart bedre med min krop, end når jeg forsømmer den.”

– Karoline

5. Sig farvel til vægten

“Jeg har ikke haft en badevægt i årevis, og det er så befriende. I stedet har jeg vænnet mig til at mærke efter, hvordan jeg har det, og hvordan tøjet sidder. Jeg elsker, at mit kropsbillede ikke afhænger af et tal!”

– Mette-Marie

Du kan finde endnu flere nyttige tips i det nye nummer af Woman, som er på gaden netop nu. Her kan du også læse om psykologens råd til at booste din kropskærlighed. 

Du vil (garanteret) også kunne lide