Boost dit selvværd med disse 5 videnskabelige tips

Det er kun dig, der kan ændre dit dårlige selvværd

7. oktober 2015 af Marianne Fischer

1. En god omgang motion

Du har sikkert hørt det før, men det virker altså. Du får det bedre på alle områder, når du sørger for at bevæge dig. Ved motion frigiver din hjerne nemlig en masser endorfiner, som gør dig gladere og mere veltilpas. Sørger du for at motionere regelmæssigt kan det have stor betydning for dit generelle selvværd.

 

2. Vær velplejet

Det kan virke overfladisk, men hvis du føler dig lækker og flot, tænker du automatisk mere positivt om dig selv. At holde sig velplejet og attraktiv er et grundlæggende biologisk instinkt for både mennesker og dyr, og det har derfor en stor betydning for, hvordan du opfatter dig selv.

 

3. Hjælp andre

Ifølge Medicaldaily.com kan du skabe et bedre selvværd, hvis du hjælper andre med deres problemer. Ved at fokusere på andre end dig selv og være der for andre er du nemlig med til at danne et mere positivt billede af dig selv.

4. Bliv bedre

Lær et nyt fag eller et ny sprog kan også være vejen til et bedre selvværd. Ikke nok med at du får noget konkret ud af det, så vil du også hurtigt opbygge en tillid til din evne til at lære og dermed også værdien af dig selv.

 

5. Smil

Det burde ikke være svært, men hvis du hænger lidt med humøret, kan det være vanskeligt at smile til hverdagen. Men når du smiler og retter dig op, reduceres stresshormonet kortisolm, og du får dermed mere glæde og overskud, lyder det fra psykologen Amy Cuddy.

 

Forskellen på selvtillid og selvværd.

Selvtillid kommer udefra og handler om, hvordan du fungerer i forskellige sammenhænge i verden. Det handler altså om, hvorvidt du har tillid til din egne præstationer. Selvtillid er nemlig baseret på de ydre ting som din fremtoning og dine præstationer.

Selvværd kommer indefra og handler om dig som person. Hvis du har et godt selvværd, tror du på, at du er noget værd som menneske. Du er ikke afhængig af andres mening og forventninger til dig.

Læs mere fra samme kategori