Kvinde med tømmermænd
© iStock

Brug dette enkle trick, og undgå de grumme tømmermænd efter din rødvins-brandert

Du har med garanti ingrediensen i dit køkkenskab

1. februar 2017 af Maria Broe Trustrup Hansen

De er ubarmhjertige, drilske og seriøst ubehagelige, og når de rammer, føles det som om, at verden går i stå. Tømmermænd er meget muligt selvforskyldt, men det gør ikke ligefrem situationen bedre (og det hjælper heller ikke, at tømmermændene bliver værre med alderen)

Men kære læser, vi har fundet et genialt trick, som gør, at du kan slippe for hovedpinen efter en rødvins-aften. Det lyder måske for godt til at være sandt, men den er god nok – en ekspert fra et amerikansk videnscenter om hovedpine siger i hvert fald, at det virker! 

To kopper stærk kaffe

Tricket er, at du drikker to kopper stræk kaffe om morgenen, inden du skal drikke rødvin senere (endnu en grund til at elske de gyldne kaffedråber!). Koffeinen i kaffen gør, at vinens påvirkning af dit blod dæmpes, så hovedpinen og dine andre tømmermændssymptomer nærmest fordufter.

Vin giver, ifølge Vinepair, tømmermænd på grund af dens garvesyre, sukker og histaminer, men deres effekt bliver altså neddroslet, hvis du drikker kaffe. Den sorte drik beviser gang på gang, at den kan de vildeste ting! 

Det absolut mest sikre trick til at undgå tømmermænd er sjovt nok at undgå at drikke alkohol (okay, så sjovt var det heller ikke), men lad os være ærlige – det trick holder ikke i længden! Så vi tager tippet med kaffe til os, og så tjekker vi lige disse gode råd mod tømmermænd endnu engang. SKÅL!

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.