Venner | Gåtur | Mænd | Kvinde
© iStock

Bryd tabuet om ensomhed på en 300 kilometer lang gåtur fra København til Århus

På March mod Ensomhed kan du være med til at sætte fokus på ensomme danskere

11. april 2018 af Rie Louise Kirkebjerg

Cirka 350.000 danskere føler sig ensomme. Det skriver Folkebevægelsen mod Ensomhed. Derfor er vi ret vilde med den rejse, der i morgen starter i København – og 26. april slutter i Århus. Marchen, som har fået navnet March mod Ensomhed, skal nemlig sætte fokus på ensomme danskere. Og det kan du være med til!

March mod Ensomhed

Det er Patrick Cakirli, som står i front for marchen mod ensomhed. For halvandet år siden startede hans kamp mod ensomhed, og ved at gå fra København til Århus håber han at kunne være med til at bekæmpe ensomhed. For han skal nemlig ikke gå den lange vej alene. 

Bryd tabuet

Alle kan deltage i rejsen – eller noget af rejsen – og udover Patrick får du også selskab af bloggeren Matilde Trobeck, hvis du deltager. Matilde er stifter af Facebookgruppen Find en veninde #dueraldrigalene, der har over 11.000 medlemmer. I denne gruppe kan du finde nye venskaber, og så er der rum til ensomhed og sorg. Gruppen er så vigtig og populær, at den er blevet indstillet til Fællesskabsprisen 2018, som hylder hverdagens mange oversete helte.  

Tag med!

Et andet sted, der er rum til ensomhed, er i March mod Ensomhed, som altså foregår fra 12. april til 26. april. Du kan overveje, om du sammen med Patrick og Matilde er frisk på at deltage i den 300 kilometer lange gåtur fra København til Århus – for at være med til at sætte fokus på ensomhed i Danmark. 

Hvis 300 kilometer er liiiidt for langt, eller det er for mange dage at trække ud af kalenderen, kan du ligesom Helse Matilde vælge at deltage på en del af rejsen. Du kan også hoppe på et af de stop, som gruppen afholder undervejs. 

Her kan du følge med i rejsen, og på March mod Ensomheds Facebooksider her og her kan du også finde flere informationer.

Vi er helt vilde med initiativet, for ensomhed kan være utroligt svært at håndtere selv. Du kan både kan være ensom som single og i et parforhold, og vi har tidligere skrevet om, hvordan du kan kan arbejde dig ud af ensomheden. Husk, at du aldrig er alene!

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide