Budgetvenlig kaffe på Minas Kaffebar
Nyd en kop (budgetvenlig) kaffe i solen. © Instagram: @minaskaffebar

Er du træt af dyr kaffe? Her er 7 budgetvenlige kaffebarer i København

Det er faktisk muligt at købe en kop kaffe til en 10'er i København. Tro det eller ej!

19. maj 2022 af Ida Hagsholm Jonassen

Der findes intet hyggeligere end en kaffedate med din mor, veninde, kæreste eller flirt. Det er bare knap så hyggeligt, når du sidst på måneden gennemgår dit budget og ser (til din store skræk), at du har brugt halvdelen af dit madbudget OG din månedlige ferieopsparing på kaffe... 

Men det giver også god mening at , når en kop kaffe nogle steder koster helt op til 55 kroner. 

Kunne du godt tænke dig at spare lidt på kaffe-kontoen, men samtidig ikke gå glip af en sludder over en brandvarm kop kaffe? Så læs med her. 

Vi har nemlig lavet en list over kaffebarer, som sælger budgetvenlig kaffe i København!

1. Minas Kaffebar på Nørrebrogade 

I Minas Kaffebar, som ligger på Nørrebrogade 72, kører de et helt fantastisk koncept, hvor alt på drikkekortet (og menukortet) koster 20 kroner. 

Så uanset om du har lyst til at nyde et lækkert glas naturvin, en kold fadøl, en sprød toast, en sød kage eller en kop god kaffe, så skal du ikke af med mere end en 20'er, fantastisk! 

Kaffebaren ligger med udsigt til Assistentens Kirkegård, så efter du har nydt din (billige) kaffe kan du gå en tur på den smukke, ikoniske kirkegård i midten af København. 

2. Det Elektriske Hjørne på Store Regnegade

På Store Regnegade 12 i Indre By finder du Det Elektriske Hjørne, som både fungerer som café og bar. Her kan du købe en dejlig kop kaffe til mellem 20 og 40 koner alt afhængig af størrelse og slags.

Det Elektriske Hjørne emmer af liv, og så har den eksisteret i over 30 år, vildt! 

3. Folkehuset Absalon på Sønder Boulevard

Med højt til loftet og fantastiske farver på alle vægge, døre, borde (ja, selv på toilettet) kan du ikke andet end at tænke wow, når du træder ind i den tidligere kirke på Sønder Boulevard 73, som nu er bygget om til Folkehuset Absalon.

I de farverige omgivelser kan du nyde en kop budgetvenlig filterkaffe (med refill) til blot 10 kroner. Du kan også vælge en Espresso eller americano til 20 kroner eller en cortardo, cappuccino eller latte til 30. Der altså et bredt udvalg af budgetvenlig kaffe.

Du skal dog være opmærksom på, at der er liv og glade dage i Folkehuset med både bordtenniskampe og mødregrupper. Så hvis dine ører er særligt sensitive overfor baggrundslarm, er det måske ikke her, du skal nyde din morgenkaffe. 

4. Bang & Jensen på Istedgade 

Selvom det ikke slår Absalons kaffe til en 10'er, så synes vi alligevel, at 29 kroner for en kop økologisk kaffe med refill er værd at have med på listen over budgetvenlig kaffe i København. 

Og det er lige, hvad du kan få på Bang & Jensen, som både fungerer som en café, bar og restaurant. Caféen er placeret på Istedgade 130, og du er garanteret en hyggelig stund i skønne, autentiske omgivelser med levende lys og gamle malerier. 

Dog skal du være opmærksom på, at resten af drikkekortet ikke følger med de budgetvenlige kaffepriser, men vi synes nu alligevel at Bang & Jensen er et besøg værd. 

5. Zaggis Café på Frederiksborggade

Hos Zaggis Café på Frederiksborggade 43 kan du både få stillet din kaffetrang og din sult. De laver nemlig de lækreste hjemmelavede sandwiches på fuldkornsbrød, og til den søde tand serverer de friskbagte kager.

Med både kaffe og mad i tip-top kvalitet og til en overkommelig pris, er Zaggis bestemt et besøg værd. 

6. Lille Kafeteria på Istedgade

Endnu en lille perle på dejlige Vesterbro er kaffebaren Lille Kafeteria på Istedgade 109, en spytklat fra Enghave plads. 

Her kan du vælge mellem et hav af forskellig kaffe og det bedste er, at hver og en blot koster 20 kroner! Om din yndlingskaffe er en espresso, cortado, latte eller cappuccino kan du nyde den uden at sprænge budgettet (og uden dårlig samvittighed). 

Udover kaffe til en 20'er sælger kaffebaren også både croissanter og boller med ost til... ja, det har du nok regnet ud: 20 kroner, lækkert! 

7. Coffee i Magasin på Kongens Nytorv

Hold på hat og briller, for hos Coffee kan du købe lige den kaffe du ønsker for en flad tier!

Den er placeret på 2. sal i Magasin på Kongens Nytorv 13 i København, og er derfor det perfekte sted at svinge forbi, hvis kaffetrangen melder sig midt i din shoppetur (og det kan den jo let efter 35 minutter i et varmt, indelukket prøverum).

Du kan nyde din kaffe i skønne omgivelser både ude og inde. Coffee har nemlig den hyggeligste terrasse på taget af Magasin, hvor du kan sidde i timevis og sludre med veninderne om dit næste køb i Magasin.