Kvinderne på Woman.dk
Corona har også påvirket Ida, Zenia og Rie fra redaktionen© Privat foto

“Corona gjorde, at jeg var bange for at blive ensom i en ny by”

Corona har også påvirket kvinderne på Woman-redaktionen psykisk. Hvordan har pandemien påvirket dig?

11. januar 2021 af Ida Storm Frøslev Hansen

Lad os være ærlige – 2020 har, for mange af os, været det mest stressfyldte, modløse og ensomme år, vi overhovedet kan komme i tanke om. Alle vores rejser, fødselsdage, bryllupper, studenterfester, praktikpladser og jobsamtaler og andre ting, vi glædede os til, er blevet aflyst. Det har nogle gange været svært at holde gejsten oppe – hvornår skrider den pandemi ad helvedes til? Corona – du har haft dine 15 minutter i rampelyset!

Der begynder at komme flere og flere undersøgelser, der viser, at mange menneskers mentale helbred har haft det rimeligt stramt under pandemien – ensomhed, nedtrykt humør, træthed og negative tanker har været noget af det, der har præget de corona-fyldte måneder i 2020.

Hvis dit mentale helbred er blevet påvirket af corona-pandemien, skal du vide, du ikke er alene. Vi på Woman-redaktionen er også blevet psykisk påvirket af den nye, skøre hverdag, og i denne artikel vil vi dele hvordan vores mentale helbred er blevet påvirket af pandemien. 

Zenia, digital student: “Jeg skulle lære at finde ro i mit eget selskab”

“Da landet lukkede ned første gang, havde jeg travlt med praktik og var lige flyttet for mig selv, efter at have boet sammen med fire skønne piger i halvandet års tid.

Da nedlukningen ramte, sad jeg derhjemme med en følelse, jeg ikke var vant til. Jeg kunne ikke åbne min dør, når jeg havde brug for at snakke med nogen, for pludselig var jeg helt alene.

Jeg har egentlig altid troet, at jeg arbejder bedst med ro omkring mig, men da jeg sad derhjemme, tog den larmende stilhed over, og jeg fik svært ved at koncentrere mig, fordi der ikke var nogen, der snakkede i baggrunden – hverken mine kollegaer eller mine tidligere roomies.

Jeg har været meget (og er stadig) udfordret på stilheden og har aldrig lyttet så meget til podcasts før, som jeg gør nu. Jeg prøver hele tiden at blive bedre til at slappe af og nyde roen i mit eget selskab. Og nogle gange kan det alligevel være meget dejligt, at jeg ikke skal tage hensyn til andre end mig selv.”

Ida, digital praktikant: “Jeg var bange for at blive ensom i en ny by”

“14 dage inden corona-pandemiens anden bølge brød ud, flyttede jeg til København fra Aarhus. Væk fra min kæreste, familie, veninder og faste rammer. 

Derfor blev jeg ret modløs, da jeg, efter kun 14 dage på mit nye praktiksted, blev hjemsendt. Hvordan skulle jeg nu få nye venner? Hvordan skulle jeg undgå at blive ensom på mit lille Københavner-værelse? 

Det skøre er, at jeg faktisk har mange gode venner i København, så mine tanker var overhovedet ikke rationelle, men et resultat af total panik! Disse panik tanker har sneget sig ind på mig hver gang, der har været tale om nye restriktioner, der har kunnet påvirke mit sociale liv. 

Nu øver jeg mig virkelig i at trække vejret helt ned i maven og ringe til en jeg holder af, når jeg får corona-panik tanker. For helt ærligt så har det været mega hårdt, når mit hoved er stukket af med mig på den måde.”

Rie, digital redaktør: “Jeg har aldrig mærket den form for rastløshed før”

“Jeg er sådan en, der hviler allerbedst i at have aftaler efter arbejde hver eneste dag. Eller rettere sagt: Det var jeg. For corona gjorde det umuligt for mig at ses med dem, jeg holder af, på samme måde, som jeg plejer, og aldrig har jeg mærket den form for rastløshed før. En følelse af FOMO – men uden at kunne være jaloux på andre, for de laver heller ikke noget.

Min kæreste sagde så fint til mig: “Hvis du skal arbejde hjemme, skal du lave en aftale med en veninde om at gå en tur hver dag”, og da jeg blev hjemsendt helt fra arbejdet og ikke måtte møde ind på kontoret, tog jeg dette råd til mig, for ellers ville jeg ærligt talt have været noget af et sølle og trist væsen at have gående derhjemme.

Jeg kæmper stadig nogle dage, men jeg har også lært, hvor befriende og afslappende det kan være for især mit hoved, at jeg ikke har alle mulige aftaler, jeg inderst inde ikke altid helt kan overskue.” 

Hvis du mangler nogle at tale med, kan du ringe til Ung på Linje på 70121000, der er et samtaletilbud til unge mellem 13 og 30 år, eller Psykiatrifondens Rådgivning på 39252525, der er et tilbud til folk i krise og/eller med psykiske problemer samt deres pårørende. 

Kilde: Psykiatrifonden.dk, Sst.dk

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.