Den her kampagne for organ-donation er det sjoveste, vi længe har set

Bare rolig, din dårlige samvittighed bliver erstattet af store smil

2. november 2016 af Maria Broe Trustrup Hansen

“Njah, jeg har ikke lige fået taget stilling endnu,” lyder svaret, da du spørger din veninde, om hun er tilmeldt som organdonor – og sandheden er, at du faktisk heller ikke selv har fået sat kryds på tilmeldingsblanketten. 

Og du er ikke den eneste, for det er nemlig kun 20 procent af alle danskere, der er registrerede som organdonorer. 

I USA kæmper man også med at få amerikanerne til at melde sig som donorer, og det har organisationen Organize nu sat sig for at gøre noget ved, og vi må ærlig talt erkende, at de gør det virkelig, virkelig godt.

Vi elsker gamle kroppe 

Organize har lavet en musikvideo, som hylder vores mødre og fædres halvgamle kroppe, for i USA er problemet nemlig, at de ældre ikke melder sig som donorer i lige så høj grad som de unge.

Det vil Organize lave om på, og de har derfor lavet en alternativ musikvideo, som er fyldt med humor, selvironi og kærlighed til de aldrende kroppe – og naturligvis et solidt popnummer.

Se videoen, som erstatter din dårlige samvittighed med kæmpe store smil, lige herunder.

121.000 venter på et organ

121.000 amerikanere står lige nu på ventelisten til at få et nyt organ, og herhjemme er situationen den samme for over 400 danskere.

Hvis du ikke er en af de 933.319 danskere, der er tilmeldt som organdonor, kan du blive klogere på organdonation lige her.

Og ellers kan du jo vise videoen til din far eller mor, så de måske bliver inspirerede af videoens budskab.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.