Is der ligner brystvorter
© iStock

Der findes 8 forskellige slags brystvorter – hvilke har du?

Chandler Bing ville blive glad, hvis han læste den her artikel!

3. april 2017 af Maria Broe Trustrup Hansen

Der findes store, små og midt-i-mellem. Bryster, altså. De kan give os tidlige grå hår, når vi skal finde det helt rigtige undertøj, men de er nu også ret skønne (og helt uundværlige, når der er brystsex på menuen)

Vores bryster kommer i en sampak med vores brystvorter, men vidste du, at der rent faktisk findes otte forskellige slags brystvorter? Det fortæller den amerikanske hudlæge Tsippora Shainhouse til magasinet Seventeen

Alle otte brystvorter er helt normale, og du kan sagtens have en kombination af flere forskellige. Se her, hvilke du har.  

1. Stikker frem

Hvis du har denne type brystvorte, stikker din nipple lidt frem og er hævet et par millimeter over det farvede område på dit bryst. Den bliver endnu hårdere i kulde, og når du bliver seksuelt stimuleret. 

2. Flade 

Denne type brystvorte er ret flad, så den går nærmest i et med det mørke område på dit bryst. Selvom brystvorten er lille, bliver den også hård, når det er koldt, eller når den bliver stimuleret. 

3. Bløde 

Har du en blød brystvorte, bliver den nærmere en lille bakke på dit bryst end en egentlig nipple. Den bløde brystvorte går også i et med det mørke område på brystet, men kan også blive hård i kulde og ved stimulering. 

4. Omvendte 

Den omvendte brystvorte vender nærmest indad i stedet for udad. Nogle gange kan du nærmest masere den ud, mens dine brystmuskler andre gange er for spændte til, at det kan lade sig gøre. 

5. Den ene er omvendt 

Her er det en kombination, så din ene brystvorte stikker frem, mens den anden vender indad. Har dine bryster altid set sådan ud, er det ikke noget problem, men hvis de har udviklet sig til at være sådan, bør du være opmærksom, da det kan være et tegn på brystkræft. 

6. Ujævn

Er dit mørke område omkring brystvorten fyldt med små ujævnheder? Det er kirtler, og det er helt normalt, så det er ikke noget, som du skal være bekymret for. 

7. Behåret

Det kan måske være lidt irriterende, men det er ikke desto mindre normalt, hvis du har et par stikkende hår på det mørke område på dit bryst. 

8. Flere end to 

Det er en ægte Chandler Bing-klassiker, men det er faktisk også helt normalt, hvis du har en ekstra brystvorte. Nogle kan ligne et lille modermærke, mens andre kan ligne dine to ordinære brystvorter. 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.