Kvinde trykker en bums
At trykke en bums giver for mange en god form for væmmelse.© Getty Images

Derfor elsker vi at se, når bumser bliver trykket

Dr. Pimple Popper er jo det mest tilfredstillende tv-program!

14. februar 2019 af Simone Overgaard Aaberg

Du kommer ud ad badet, smører dig ind i creme og kigger dig i spejlet. Her ser du den lige med det samme: En rund, lettere gullig knop er kommet til syne på toppen af din ryg – en bums, præcis samme sted som sidst! Din første tanke er, at du VIRKELIG gerne vil trykke den. Bumsen i sig selv er du ikke fan af, men tanken om at få den trykket – se dét er noget, du finder tilfredsstillende! 

Kan du genkende det her scenarie? Hvis du er vild med synet af en bums, der poppes, og finder det lettere fascinerende, når huden udskiller, hvad end den nu indeholder, så er du ikke alene! Og der er faktisk en (god) forklaring på det. 

At trykke en bums er som at prøve en forlystelse

Selvom de fleste nok kan blive enige om, at bumser og andre indholdsrige knopper ikke er decideret lækre at se på (og det samme med selve indholdet, der kommer ud ad dem, når de poppes), så er der alligevel mange, som finder det ret tilfredsstillende!

Ifølge The Guardian kan det at trykke og se andre mennesker trykke bumser sammenlignes med at prøve en forlystelse – det giver et rush, uden at du befinder dig i en farlig situation.

Forfatter Daniel Kelly, der har skrevet en bog om årsager til menneskers væmmelse, fortæller i et interview, at nogen finder tilfredsstillelse i væmmelse. Det vil sige, at når de ser noget frastødende (som en kæmpe, gul bums, der bliver trykket), så gør det dem glade. Ifølge Kelly skyldes det en menneskelig trang til at holde sig væk fra sygdomssituationer.

Dr. Pimple Popper hitter

En kvinde ved navn Sandra Lee, måske bedre kendt som Dr. Pimple Popper, har over fem millioner følgere på Yotube(!), hvor videoernes eneste indhold består af forskellige cyster, der poppes. Det siger alligevel lidt om, at bumse-trykning er gået hen og blevet ekstremt populært!

Dr.Pimple Popper fortæller i et interview med The Washington Post, at mange af hendes seere oplever en form for ASMR (autonomous sensory meridian response), som er en behagelig følelse, der opstår, når vi udsættes for bestemte syn, lyde og lugte.

Og det tyder på, at der er en del, der kan nikke genkendende til det – i hvert fald har Dr. Pimple Popper fået sit eget tv-program (som blandt andet kan ses på tv-kanalen TLC), og der er garanti for smattende, poppende og yderst tilfredsstillende scener!

Du kan se lidt af, hvad Dr. Pimple Popper kan byde på her, men vi advarer, det er ret heftige scener!  

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.