Derfor kan du roligt elske din krops polstring

Lidt kropsfedt her og dér er faktisk rigtig godt for os

2. juni 2015 af Maria Denise Christoffersen

1. Det beskytter dig

Der er en grund til, at det gør meget mere ondt at blive ramt af et slag på skinnebenet end i bagdelen. Dit kropsfedt er med til at beskytte dine knogler og indre organer, så vær glad for lidt polstring, hvis du (som os) er den lidt klodsede type, der sommetider går og skvatter.

 

2. Fedt på kroppen gør dig feminin

Buede former har altid været synonyme med kvindelighed, sexappeal og livslyst. Og hvor ville Beyoncé eller Kim Kardashian for eksempel være uden deres bløde, runde numser? Selv Coca Cola-flasken blev i tidernes morgen modelleret efter silhuetten af en kvindekrop med former. Det er ikke uden grund, at undersøgelser altid viser, at mænd foretrækker kvinder med kurver.

 

3. Det giver dig lyst til sex

Når vi kvinder har en for lav fedtprocent, går det ud over vores sexlyst. Så hvis du og din kæreste gerne vil have mere glæde af hinanden under dynerne, er det måske på tide at sætte slankekuren på pause. Den ideelle fedtprocent for kvinder er i den henseende 20-32 procent, skriver American College of Sports Medicine.

4. ...og det hjælper dig med at blive gravid

Fedtet i kroppen hjælper på vores reproduktionsevner, og det er nødvendigt som kvinde at have en tilstrækkelig høj fedtprocent i kroppen for at menstruationen for eksempel er regelmæssig, og kroppen er i stand til at blive gravid.

 

5. Hellere aktiv og buttet…

Forskning har vist, at det er langt sundere at være fysisk aktiv og veje lidt for meget - fremfor at have en lav BMI og et stillesiddende liv. Så fokusér hellere mere på at røre dig, end på om du kan passe en bestemt størrelse bukser.6. Uden fedt ville du være udmattet

Hvis du ikke har nok fedt at forbrænde, tærer din krop på musklerne for at få energi. Det gør, at du mister energien til at bevæge dig, tænke kreativt og generelt bare bliver træt og svagelig.

7. Kropsfedt holder dig varm

Der er en grund til, at mennesker med alvorlig anoreksi begynder at udvikle dun på huden. Kroppen forsøger simpelthen at kompensere for det manglende fedtlag, der ellers er der for at holde os varme (og dermed raske).

 

8. Det er en del af dig!

Det er jo en helt naturlig og nødvendig ting for vores kroppe at have fedt, så det vigtigste, vi kan bruge vores energi på, er ikke at eliminere deller og lårbasser, men at elske os selv mere, som vi er! Så er vi mere attraktive for andre - og livet bliver uendelig meget sjovere, når det ikke skal leves med maven trukket ind!