Derfor skal du tage springet og rejse alene

Maria Denise Christoffersen in Lucknow, India
© Maria Denise Christoffersen/Woman

Jeg var 20 år, første gang jeg rejste ud i verden alene. Flybilletten var til Guatemala, og jeg anede intet om, at mit livs eventyr ventede forude. Det eneste, jeg tænkte, da jeg lå vågen natten før afrejse, var: “Fååårk! Er det her den største fejltagelse ever?” 

Men jeg tog mig sammen og rejste afsted. Det krævede ladyballs, men det var det hele værd! Jeg vendte hjem et par måneder senere som et modigere, gladere, brunere og på alle måder sejere menneske, end før jeg rejste ud. Siden har min rygsæk og jeg blandt andet været i Nepal, Indien og Sri Lanka. Jeg har fået luften slået ud af mig af både smukke, vilde, skræmmende og overvældende oplevelser undervejs, men en ting er sikkert: Sjældent har jeg følt, at jeg LEVEDE i en grad, som jeg har gjort, når jeg rejste ud i verden helt alene. Derfor kan jeg kun anbefale dig at gøre det samme.

5 grunde til, at du skal gøre det:

1. Du er ikke spor alene. Du vil blive overrasket over at opleve, at du ofte kun er alene, når du ønsker det. Som solo-rejsende er du automatisk mere åben for at falde i snak med folk, og alle mulige mennesker vil henvende sig til dig – ikke kun de skumle typer! Nogle af de bedste og mest inspirerende mennesker, jeg har mødt, har jeg fundet ude i verden – fordi jeg rejste alene.

2. Det er hårdt, men du overlever. Er du afsted længe nok, vil det hele på et tidspunkt gå i lort. Bogstaveligt talt. Du får sandsynligvis diarré, du bliver nok også bestjålet, og på et tidspunkt savner du din BFF og sofaen derhjemme. Men du kommer igennem det, og det giver hår på brystet og en større tro på dig selv. Du er nemlig meget sejere, end du selv ved! Når du først har overlevet hjemvé, lommetyve og planer, som kikser, opdager du, at du jo klarede det hele. Den selvtillid tager du med hjem til din hverdag.

3. Du lærer at være i nuet. Hvis du minder om mig, så glor du på din mobil, bare du har fem minutters alenetid herhjemme. Men når du rejser solo, går de små pauser med at suge til dig af vilde udsigter, dufte, mennesker, natur – og hunde, som prøver at stjæle din mad.

4. Du har historier til mange år fremover. Hvem gider at høre om dengang, du og din kæreste drak en spand alkohol i Thailand? Ingen. Hvem gider høre om dengang, du endte på forsiden af et lokalt magasin og scorede en amerikaner, som måske var homoseksuel? Mange. Især når du krydrer fortællingen med billeder, hvor du er superskinny, fordi du lige havde haft diarré i en uge. Win!

5. Du bliver taknemmelig. Vi har det temmelig godt i Danmark, men nogle gange kommer vi til at bitche lidt for meget over køb af andelslejlighed og tallet på vores badevægt. Efter en rejse, hvor fremmede måber over, at du som ung, ugift kvinde overhovedet har muligheden for at tage din rygsæk og rejse ud alene, vil du føle endnu mere taknemmelighed over alt det, du kan og har derhjemme. Og taknemmelighed kan man sjældent få for meget af.

Jeg ønsker dig en rigtig god rejse! 

Denises detaljer

Maria Denise er tidligere journalist på Woman. På trods af sine 32 år elsker hun alt med sukker i og glimmer på – og hendes poptøsehjerte banker for Robbie Williams. 
Her skriver hun om de ting i livet, der giver hende glædesrus, koldsved - og alt derimellem.