Ashley Park fra Emily in Paris
Ashley Park fra Emily in Paris i en smuk, grøn kjole.© Getty Images/Santiago Felipe

Det afslører din yndlingsfarve om din personlighed

Hvis den er blå, er du formentlig en pålidelig og lidt følsom person

8. februar 2023 af Simone Overgaard Aaberg

Vi finder farver overalt – i naturen, klædeskabet, i vores køleskab, hårfarver, hudfarver, og vi kunne blive ved. Farver er smukke, og vi kan slet ikke forestille os en verden uden! 

Men som så mange andre ting, så har flere af os en favorit blandt alle de mange farver, og den farve, der er din yndlingsfarve, kan ifølge flere undersøgelser have noget at sige om din personlighed. 

Find din yndlingsfarve i artiklen og bliv lidt klogere på, hvad den fortæller om dig. 

Hvis din yndlingsfarve er blå 

Hvis din yndlingsfarve er blå, så er du formentlig en meget pålidelig og oprigtig person, der ofte tænker på, hvordan andre har det. Du er meget tillidsfuld og sætter pris på, når tingene er pæne og harmoniske. Du kan have tendens til at være lidt følsom, og derfor betyder stabilitet i livet også meget for dig.   

Hvis din yndlingsfarve er grøn

Er du glad for grøn? Så er du formentlig en meget åben og imødekommende person, der altid gør sit bedste for at tage godt imod nye bekendtskaber – det er også med til at gøre dig til et meget kærligt væsen. 

Du er loyal overfor de fleste, men især overfor dem, som er kommet tæt på livet af dig. Og så kan du ikke lade være med at tænke lidt over, hvad andre tænker om dig.

Hvis din yndlingsfarve er rød

Er det rød, som du allerbedst kan lide? Så er du en stærk person, der ikke er bange for at møde nye mennesker og som hele tiden ønsker at leve livet fuldt ud – og derfor gør du også alt, du kan, for at lave dét, der gør glad. Du er meget beslutsom og selvbestemmende, hvilket du også udstråler.

Hvis din yndlingsfarve er lilla

Hvis din yndlingsfarve er lilla, så er du formentlig en meget kunstnerisk person, hvilket afspejler sig enten i dit hjem, din hobby eller i dit arbejde/studie. Du har en smule arrogance, men det betyder bestemt ikke, at du ikke respekterer andre mennesker – du har nemlig stor respekt for folk og tager ikke nogen for givet. 

Hvis din yndlingsfarve er gul

Hvis din yndlingsfarve er gul, så siger det noget om, at du finder glæde i mange ting – særligt de ting, som kommer let til dig. Den glæde smitter af på dig, for du er generelt en smilende og glad person, der også godt kan lide at dele ud af din viden. Andre mennesker finder din personlighed tiltrækkende på grund af dit energiske og positive væsen. 

Hvis din yndlingsfarve er orange

Er din yndlingsfarve orange? Så er du formentlig et varmt og selskabeligt menneske, der elsker at tilbringe tid med andre mennesker – både dem tæt på dig og dem, som du ikke kender så godt. Du er også god til at møde nye mennesker, og folk finder dig imødekommende og venlig. Du er en entusiastisk person, der lever dig meget ind i de ting, du laver.  

Hvis din yndlingsfarve er sort

Hvis sort er din yndlingsfarve, så har du formentlig en ret seriøs indstilling til de ting, du beskæftiger dig med – både hvad angår dit studie/arbejde og dine fritidsinteresser. Du er udadvendt og kan godt lide at omgås andre mennesker, men det er ikke ensbetydende med, at du deler alle dine tanker og følelser med alt og alle. For du er også en følsom person og vil gerne passe på dig selv. 

Hvis din yndlingsfarve er pink/lyserød

Hvis din yndlingsfarve er pink, så er du en blid og sød person, som for det meste er venlig over for bekendte, venner og familie. Du har selvtilliden i orden og udstråler det også gerne i det daglige – og så er du god til at tage initiativ, hvad end det er på studie, arbejde eller i hjemmet. 

Hvis din yndlingsfarve er hvid 

Selvom nogle måske vil mene, at hvid ikke er en farve, så kan det alligevel sige lidt om din personlighed, hvis det er hvid, som du foretrækker. Så er du nemlig ofte organiseret både i hjemmet, på arbejdet og din generelle væremåde. Derudover tænker du som regel logisk, når det kommer til at skulle træffe beslutninger. 

Hvis din yndlingsfarve er brun

Er du ekstra glad for den brune farve? Så er du en meget afslappet person, der godt kan lide at tage tingene i et roligt tempo. Du er en god ven, som både er pålidelig og varm. Du tager ansvar for dine handlinger og prøver ikke at lyve dig fra det, hvis du har begået en fejl. 

Kilder: Psychologytoday.com, Sensationalcolor.com