Det bedste min veninde har gjort for mig...

Har du en veninde, der altid er der for dig? Gør gengæld - få inspiration fra 10 læsere her

13. november 2014 af Woman

Tøjkrise-assistance
“Jeg var dybt forelsket i en mand fra mit studie, og jeg havde inviteret ham og en masse andre til fest om aftenen. Men jeg anede ikke, hvad jeg skulle tage på! Jeg var midt i jordens største tøjkrise, da det ringede på døren. Der stod min veninde med det halve af sin garderobe plus to kjoler, hun havde lånt af andre, fordi hun mente, de ville klæde mig. Hun brugte tre timer på at hjælpe mig med at finde det perfekte outfit, sætte hår og lægge makeup. Og da jeg sidst på aftenen kyssede med drømmemanden, var det bedste af det hele, at jeg kunne se, hvor lykkelig hun var på mine vegne.”
Annika, 27 år

Rengøringshjælp
“Jeg havde holdt vild abefest, min lejlighed lignede lort, og jeg havde det elendigt, da jeg vågnede om morgenen. Jeg skulle spille håndboldkamp, og om aftenen skulle jeg ud på en lang togtur. På vej ud ad døren ringede jeg grædefærdig til min veninde og brokkede mig. Og da jeg kom hjem, var der sket et mirakel: Hun havde låst sig ind og gjort alt skinnende rent. Aldrig har jeg været så taknemmelig!”
Tina, 28 år

LÆS MERE Du er smuk. Jo, du er!

Det bedste besøg
“Jeg var lige flyttet hjemmefra og følte mig ret ensom. En aften kom min gode veninde på besøg, og fem minutter senere ringede det på døren igen. Udenfor stod to andre veninder, der havde rejst tværs gennem landet for at se mig. De kunne kun blive én dag, og de havde brugt en halv SU på togbilletten - men de gjorde det for at glæde mig. Jeg blev sindssygt glad og rørt, og vi havde verdens bedste aften. Vi taler stadig om, hvor legendarisk det var, og jeg glemmer det aldrig.”
Cecilie, 25 år

Surpriseparty
“Sidste år brændte mit barndomshjem ned. Min veninde inviterede mig i biffen, og på vej derhen skulle vi lige op til hende. Der var helt mørkt, men pludselig blev lyset tændt, og der stod alle mine venner fra gymnasiet og folkeskolen - de var kommet for at opmuntre mig. I ugerne forinden havde min veninde samlet billeder ind af mig fra de andre, så hun kunne lave verdens fineste fotoalbum til mig, fordi alle mine billeder var brændt. Jeg bliver så rørt, hver gang jeg bladrer det igennem.”
Marianne, 24 år

LÆS MERE 7 ting, du ikke vil indrømme, at du gør

Breakup-støtte
“Mit hjerte hang i laser, efter at min kæreste var gået fra mig. Jeg meldte mig syg og sad bare hjemme i mine forældres sofa i en badekåbe og tudbrølede dagen lang. Jeg kunne slet ikke hive mig selv op fra sumpen. Så min bedste veninde ringede til de andre tøser, og i samlet trop dukkede de op for at støtte mig. I mange timer fik jeg lov at græde snot, ynke og rase, mens de aede mit hår og proppede mad i mig. Mit knuste hjerte blev helet lidt af at mærke, at mine fantastiske veninder støttede mig, da jeg var længst nede.”
Maria, 26 år

Robin Hood på indkøb
“Jeg studerede og boede alene i en lejlighed, og på et tidspunkt var der en måned, hvor jeg absolut ingen penge havde tilbage på kontoen. Mit køleskab var gabende tomt, og jeg nævnte det for min veninde uden at tænke nærmere over det. Men da jeg kom hjem om aftenen, så jeg, at der hang en seddel på køleskabet: ‘Kærlig hilsen Robin Hood’, stod der. Jeg åbnede lågen, og mit køleskab var fyldt til randen med frugt, grøntsager, kød, æg, yoghurt, sodavand, øl, kage, brød og meget mere. Det var så sindssygt sødt gjort af hende!”
Iben, 31 år

LÆS MERE Storesøster, lillesøster eller enebarn?

Indretnings-støtte
"Jeg skulle flytte til et lille, tomt kollegieværelse i Aarhus for at studere, mens kæresten blev boende i vores lejlighed i København, og jeg følte mig meget stakkels. På vej derover ringede min veninde og sagde, at hun ville hente mig på banegården. Hun tog mig med i Ikea og sørgede for, at jeg kunne indrette mig hyggeligt. Derefter samlede hun Ikea- møbler i fire timer i træk, mens hun hældte rødvin på mig, tændte stearinlys og fik mig til at føle mig hjemme. Da vidste jeg, at jeg aldrig skulle føle mig ensom, så længe hun var i mit liv.”
Lisa, 29 år

Hjælp til bachelor-opgaven
“Jeg fik en depression, samtidig med at jeg skrev bacheloropgave, og det var totalt uoverskueligt. Men så tog min veninde affære: Selv om hun havde rigeligt at gøre med sin egen bachelor, flyttede hun ind hos mig og sørgede for, at jeg kom op hver morgen. Hun hjalp med at systematisere mit arbejde og lave planer, så jeg kunne overskue det hele. Jeg havde aldrig fået afleveret uden hende, og jeg er hende evigt taknemmelig.”
Maria, 30 år

LÆS MERE Test: Hvilken type veninde er du?

Tre måneders husly
“Jeg var lige gået fra kæresten, og jeg var nødt til at flytte hjem til min mor, der boede langt væk fra mit arbejde og mine venner. Da det kom en veninde for øre, konstaterede hun, at nu boede jeg altså hos hende - det var overhovedet ikke til diskussion. Hun lånte mig sin seng og sov selv på sofaen i tre måneder, og jeg kunne mærke, at hun ikke et øjeblik forventede noget til gengæld. Det var det naturligste i verden for hende at have mig boende, og hun ville overhovedet ikke høre tale om, at det kunne være anderledes.”
Line, 23 år


En kærlig tanke
“Veninderne var spredt rundt i hele landet efter gymnasiet, så vi fik ikke set hinanden så meget. Vi var i gang med nye liv, da en af tøserne mindede os om, hvor vigtigt det var at holde fast i hinanden. Hun købte en scrapbog til os hver, hvor hun limede billeder ind og skrev små historier om alt det, vi havde lavet sammen. Bøgerne sendte hun til os sammen med en cd, hun havde brændt med vores yndlingsmusik. Den dag, bøgerne kom med posten, blev vi alle sammen mindet om, hvor vigtigt det var at bevare hinanden i vores liv.”
Ida, 22 år

Bragt første gang i Woman nr. 179