Det betyder vejret for din sexlyst

Hvis du føler dig en smule mere kåd, er du ikke alene

30. marts 2016 af Illustreret Videnskab / Mikkel Skovbo

 

Bliver du også lidt ekstra kåd, når solen titter frem, så er du ikke alene. Forår får nemlig 'safterne i kog'. Forårskådheden kommer primært fra ændringer i kroppens kemiske balance afledt af det tiltagende solskin, men psykologien har også en finger med i spillet: 

Forår & sex 1: Sollys gør dig lysten

Forårslyset får det til at spire i hjernen. Det skyldes, at signalstoffet serotonin bobler frem i større mængder end i vintermørket. Serotonin påvirker vores lykkefølelse og gør os glade og opstemte – og det øger sexlysten.

Effekten forstærkes af, at nervecellerne har tørstet efter serotonin i vinterhalvåret, og når de så endelig får mere af det, føles det ekstra godt for kroppen.

Forår & sex 2: Længere dage øger din lyst og energi 

I takt med at lyset tiltager, bliver nætterne også kortere, og det sænker mængden af sove-hormonet melatonin. Melatonin produceres kun i hjernens koglekirtel, når det er tusmørkt eller nat, og har betydning for vores døgnrytme og energiniveau.

Jo mindre melatonin vi har i kroppen, jo mere energi til fysisk aktivitet har vi – herunder at dyrke sex.

Forår & sex 3: Kurver fanger øjet

Det varmere og solfyldte forår får mennesket til at kaste kludene – og det har en psykologisk effekt på både mænd og kvinder.

Hjernen er blevet vænnet til at se på uformeligt indhyllede kroppe gennem vinteren, så når bar hud og kurver igen titter frem, bliver vi gjort ekstra opmærksomme på det. Det skærper interessen for det modsatte – eller samme – køn.

Du vil (garanteret) også kunne lide