“Det ødelægger vores forhold, at jeg ikke kan styre mig”

Hvad skal hun gøre?

26. juni 2016 af Kathrine Priergaard Lund

En læser fra Woman-debatten står i lidt af et dilemma. Hun er jaloux – meget! En jalousi hun er yderst bevidst om, og som nager hende i sin hverdag. Hun ved ikke, hvordan hun skal håndtere sin jalousi, og herunder kan du se, hvad dilemmaet går ud på: 

Ønsker du selv at deltage i dilemmaet? Klik her 

“Min kæreste er et rigtig godt menneske, han er kærlig, han giver af sig selv, han er sjov og positiv, han går op i det han laver, har masser af venner og de holder allesammen meget af ham, han har tillid til mig og elsker mig, støtter mig i mine drømme og mål, og tror på mig. Når han tager beslutninger inkludere han mig i tankerne. Han ønsker at flytte sammen og have en fremtid med mig og stifte familie en dag.

Men jeg har store jalousi problemer. Vi har haft mange problemer med at han flirter med pigerne, nusser og holder i hånd. Der vil altid være en eller anden pige, hvis det ikke er den ene, er der en anden. Han er også lige startet på en ny arbejdsplads, hvor han arbejder 10-11 timer om dagen. Han snakker hele tiden om hans nye kvindelige kollega. Lad os kalde hende (Ida). Det gør mig ked af det, for han tilbringer en del tid sammen med hende pga. jobbet, så jeg tænker, at det er meget normalt hvis de udvikler følelser for hinanden. Især fordi han helst arbejder med hende og ikke de andre kollegaer. Som i kan se har jeg problemer med tilliden.

LÆS OGSÅ “Jeg ved ikke, om jeg kan tilgive min kæreste efter denne løgn!”

Hver gang vi er sammen bliver hendes navn, nævnt mindst en gang. Han siger ting som: "Se de her sjove billeder jeg har taget af Ida mens hun maler", "Ida kom for sent i dag, det var ikke en god start hun fik på dagen", "Jeg fortalte Ida at hun lavede en dårlig surdej i dag, men jeg fortalte hende til gengæld at hun var dejlig" (han siger dejlig til alle, sådan har det altid været, men det gør ondt alligevel).

Selvfølgelig er det okay, at han har veninder, men jeg er ked af det. Jeg er bange for at det aldrig bliver bedre. Uanset hvor meget han komplimentere mig eller hvor meget han inkludere mig i hans fremtidsplaner, så er jeg jaloux over hende Ida, og jeg er jaloux over flirteriet der er så indbygget i hans måde at være på, at det bare er automatiseret, jeg er angst for at opleve det igen hver gang jeg er ude med ham. Jeg lægger planer om at undgå at ses med ham og hans venner for ikke pludseligt, at opleve noget ubehageligt.

Deltag i ugens dilemma her 

LÆS OGSÅ “Jeg bliver ked af den måde, min kæreste håndterer vores sexliv"

Jeg er meget forelsket i ham, og vi har det rigtig dejligt når vi er sammen, men det andet fylder også virkelig meget! Jeg føler mig som et rigtig dårligt menneske for at have det sådan her. Jeg ville ønske at jeg kunne være mere "cool" og afslappet omkring det, lidt mere ligeglad og tillidsfuld.

Jeg føler at jeg er blevet en person jeg ikke kan lide, pga. min jalousi. Jeg er oversensitiv, kigger efter tegn på at han har følelser for kollegaen "Ida". Jeg føler mig skør i hovedet nogle gange, vogter mig for om han pludselig gør noget jeg bliver ked af det over. Jeg tog mig selv i at tjekke om hun var i rummet, mens han sagde at han var ude på toilettet, fordi jeg fik en vrangforestilling om at han i stedet for at være på wc, så stod han måske og kyssede med hende. Det synes jeg var virkelig skræmmende, at jeg kunne tænke sådan noget.

Deltag i ugens dilemma her

LÆS OGSÅ “FUCK! Min venindes forlovede har følelser for mig”

Jeg har dårlig samvittighed, fordi jeg er i tvivl om jeg ville have lyst til at have børn med ham, for han ryger skunk, flere gange om ugen. Han holder det skjult for mig, men jeg ved at han gør det. Han har en tendens til at drikke en masse alkohol, alle ved at "han er typen der drikker virkelig meget" og jeg kan bare ikke lide det. Det er jo fint nok nu, men hvilken eksempel er det at sætte for ens børn, hvis vi en dag stifter familie? Hvilket han meget gerne vil en dag. Alkoholen og rygningen af joints, er det eneste som for mig står i vejen for, at jeg ville stifte familie med ham.

Hvis han gav slip på det, ville jeg godt kunne leve med resten og arbejde på min jalousi. --> jeg ved bare ikke om jeg tror på det. Om han faktisk ville gøre det, for det er hans livstil. Han gør alt meget! Han arbejder meget, ryger meget, fester meget, spiser meget, elsker meget, socialisere meget. Hvis han spiser is, er det ikke bare en skål, det er 1-2 liter, 3 dage i streg. (Det er bare et lille eksempel).

Deltag i ugens dilemma her 

LÆS OGSÅ “Vil vores forhold gå i stykker af at få et barn?”

Jeg føler på en måde at vi er for forskellige og at alle de ting han elsker at gøre, og som gør livet sjovt for ham, det synes jeg ikke er fedt. Jeg tror det er svært for ham at være sig selv sammen med mig og jeg er bange for at vi bare er en rigtig dårlig cocktail sammen, for jeg føler at jeg begrænser ham på en måde, jeg siger aldrig til ham, at der er noget han ikke må, sådan er det ikke. Men når han ved jeg ikke bryder mig om det, så begrænser jeg vel hans væremåde på en indirekte måde.

Jeg elsker ham sindsygt meget og elsker at være sammen med ham. Men jeg ved ikke hvad jeg skal stille op med alt det andet, som er virkelig opslidende for mig, især nu hvor jeg har ferie og igen har tid til at tænke over alt det her.

Han siger at jeg gør ham lykkelig og jeg er det bedste han ved. Når jeg ikke er overvældet af alle mine negative tanker og grublerier så er jeg selv meget lykkelig med ham og alt føles dejligt.

Ligger fejlen i mig? Søger jeg perfektionisme?

Deltag i ugens dilemma her 

LÆS OGSÅ "Ville du kunne fortsætte et forhold efter utroskab?"

Jeg ville gerne give det en chance og se om det ændrede sig og om vi kunne møde hinanden på midten. Men jeg er bange for at det aldrig sker, og at han bare vil gøre ting bag min ryg hvis jeg ikke bryder mig om det. Det gør det endnu sværere for mig at stole på at han er troværdig.

Jeg tænker at man ikke kan få det hele, der vil altid være ting som ikke er gode.

Jeg har fundet en kæreste som har alt det jeg drømmer om og elsker, men han har også alt det jeg ikke vil have i mit liv, som jeg frygter og hader (tendens til misbrug af hash og alkohol).

Og så er der mine egen negativitet som jeg kæmper med, min jalousi og behov for kontrol. Jeg vil gerne reparere mig selv, men hvad nu hvis det er en sund reaktion på et usundt forhold?

Deltag i ugens dilemma her

LÆS OGSÅ “Min kæreste siger, at jeg skal tabe mig!”

Er det mig der er syg, eller er det vores forhold?

Jeg kan ikke lade være med at føle at de her problemer er virkelig store. Det er svært for mig, at se det her udefra, og det kunne være virkelig rart at hører jeres mening. Hvad ville i gøre hvis i stod i min situation?

Kh.”

- fruityl

Hvad skal fruityl gøre? Deltag i ugens dilemma her, eller se, hvad andre har svaret. Brænder du selv inde med et spørgsmål, kan du stille det på Woman-debatten.

Du vil (garanteret) også kunne lide