hund og kat i sofa

Din hund elsker dig 5 gange mere end din kat

Så er det bevist: Hunden ér menneskets bedste ven

18. februar 2016 af Marianne Fischer

 

Du har sikkert fået spørgsmålet før: er du en hunde- eller katteperson? Men har du nogensinde spurgt din kat, om den var en menneskeperson. Måske skulle du prøve? For en ny undersøgelse peger på, at katte ikke er så vilde med mennesker som eksempelvis hunde.

Undersøgelsen blevet lavet af en gruppe forskere i forbindelse med en engelsk dokumentar på BBC og viser, at lykkestoffet oxytocin stiger mere hos hunde end hos katte, når de ser deres ejere. Oxytocin er det hormon, der udløses, når mødre knytter sig til deres nyfødte. Vores lykkehormon stiger helt vildt, når vi ser den her topnuttede hund, der elsker at være til frisør. Og ifølge undersøgelsen siger hormonniveauet (eller lykken) med 57,2 procent, når hundene ser deres ejer. Kattene er dog ikke helt ligeglade. Hos dem oplevede forskerne en stigning på 12 procent.

Hunde elsker os mere, end vi elsker hinanden

En af forskerne bag undersøgelsen, Dr. Zak, er overrasket over den høje stigning hos hundene, og forklarer, at det betyder, at hundene næsten elsker deres ejere mere, end vi mennesker elsker hinanden. Normalt stiger hormonniveauet nemlig mellem 40 og 60 procent, når vi ser et andet menneske, som vi holder af.

Kilde: Metro.co.uk

Du vil (garanteret) også kunne lide