Kvinde tager selfie
© iStock

Dine selfies afslører meget mere om dit sande jeg, end du går rundt og tror

Dit Instagram-feed er jo nærmest det samme som en håndlæsning!

20. april 2017 af Maria Broe Trustrup Hansen

Selfies er geniale – selvom verden også har set nogle virkelig slemme af slagsen! Men er du klar over, at dine selfies rent faktisk afslører en hel del om din personlighed? 

Dine selfies viser nemlig, hvor mange følelser du har lyst til at dele med andre. Neuropsykologen Annukka Lindell har undersøgt 2.000 selfies på Instagram med hashtagget #selfie. Hun fandt ud af, at personerne på 41 procent af billederne viste deres venstre side til kameraet, mens 32 procent vendte deres højre side mod linsen. 

Følelser eller ej?

Har du tjek på, hvilken side af dit ansigt du foretrækker at vise frem på et selfie? Psykologen fortæller, at det ikke er helt uden betydning.  

Hvis du vender din venstre kind til kameraet, har du nemlig typisk lyst til at vise og dele mange af dine følelser, mens en højre kind på dit selfie er udtryk for, at du gerne vil holde dine tanker lidt for dig selv. Årsagen er, at venstre side af dit ansigt generelt er styret af den del af din hjerne, som kontrollerer dine følelser. 

Måske du lige skulle tjekke dit Instagram-feed igennem for selfies, og se, hvordan fordelingen af venstre og højre kindben er? Hvis der er mange af de højre, tyder det på, at du godt kunne blive liiiidt bedre til at dele dine følelser. 

Vil du deltage i konkurrencer og læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.