Kropspositive kvinder på Instagram
© Instagram: @sofiehagendk og @katrine.gisiger

Disse kropspositive kvinder er vi begyndt at følge på Instagram i 2017

Syv dejlige damer, der også skal fylde os med kropskærlighed i det nye år!

20. december 2017 af Rie Louise Kirkebjerg

På Instagram findes millioner af redigerede billeder af modeller med slanke, veltrænede kroppe, og når du hver dag får smidt sådanne billeder lige i hovedet, kan det være svært at huske på, hvor forskellige kvindekroppe egentlig kan være og se ud. Heldigvis er der de seneste år dukket en lang række seje damer op, der har viet deres Instagramprofiler til at vise, at det er HELT okay at se ud, som du nu ser ud. 

Vi skal huske på, at vi er helt almindelige

Modreaktionen på de sociale medier har eksempelvis skabt hashtagget #10secondtransformation, hvor Instagrammere tager to billeder lige efter hinanden: Ét, hvor de poserer, og ét, hvor de ikke gør. Dette hashtag har virkeligt bevist, hvor meget holdning, lys og posering kan ændre din krop. Også i Danmark viser vi vigtige budskaber i hashtags, som eksempelvis blogger Helse Mathilde aka. Mathilde Trobeck har gjort med hashtagget #jegerheltalmindelig. 

Måske du allerede følger Mathilde på Instagram, men følger du også disse otte andre pisseseje damer? Der er ingen grund til at lade være – de fylder nemlig dit feed med masser af kærlighed til kroppen og dig selv!

1. Iskra Lawrence

Iskra er en gudesmuk model, og 3,8 millioner personer følger med i hendes glamourøse liv på Instagram. Her deler hun billeder af sig selv i undertøj og på catwalken, men hun viser også – helt ærligt – hvor meget en posering kan ændre din krop. Så husk lige det, næste gang du scroller ned i dit Instagramfeed!

Du kan følge ærlige Iskra lige her.

2. Ida Rud

Danske Ida har i 2017 blandt andet været hovedpersonen i DR-programmet Tykke Ida, hvor hun kæmper for at se ud, præcis som hun gør. På sin Instagramprofil deler Ida afklædte billeder af sig selv for at hjælpe andre med at lære at elske og respektere sig selv. Du kan se vores video med Ida her, hvor hun også giver sit allerbedste råd til, hvordan du selv slipper dit selvhad.

Du kan følge smukke Ida lige her.

3. Katrine Gisiger

En anden sej, dansk kvinde, der virkelig har kæmpet for kropskærligheden i 2017, er Katrine. Hun har blandt andet sammen med Helse Mathilde og Ida Rud fået taget dette smukke, energifyldte fotografi, og så holder hun også foredrag, hvor du kan lære at få et afslappet forhold til mad. 


Du kan følge seje Katrine lige her.

4. Cinta Tort Cartró

Strækmærker er HELT normalt. Og derfor fremhæver kunstneren Cinta tigerstriberne med alle regnbuens farver og glitter. Hun forstår ikke, hvordan nogen har overbevist os om, at vi bør hade dem, for de er jo smukke. Du kan læse meget mere om den kropspositive og kunstneriske Instagramprofil i vores artikel her.

Du kan følge Cinta lige her.

5. Sofie Hagen

Komiker Sofie Hagen har et godt råd til dig: Hvis du har svært ved at elske din mave, så gør det mere indlysende over for dig selv, hvor cute og elskværdig den egentlig er. Vi er fans! Kæmpefans!

Du kan følge smukke Sofie lige her.

6. Charli Howard

Vi har endnu en model på listen, og denne gang er det britiske Charli. Hun viser på sin Instagramprofil, at modeller altså også kan være helt almindelige mennesker med strækmærker. Vi håber på at se endnu flere smukke opslag fra Charli i 2018, så vi kan få (endnu flere) kærlighedserklæringer til kvindekroppen på vores Instagram.

Du kan følge seje Charli lige her.

7. Julie Johnson

Julie er blot én af de kvinder, der i sommer brugte hashtagget #summerofcellulite, som hylder kvindekroppen og viser, at appelsinhud er fuldstændig almindeligt. Siden da har hun delt en lang række smækre billeder med os og sine 225 tusind andre følgere på Instagram, og vi håber på endnu flere i det nye år.

Følg Julie lige her.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.