Ikke skære ansigter af dig selv....!
Ikke skære ansigter af dig selv....!

Dit udseende betyder alt for din selvtillid

Kvinder er langt mere afhængige af deres udseende end mænd er, viser ny undersøgelse

23. juni 2009 af Mette Andrea Boesgaard

Har du en dårlig hårdag? Føler du dig ikke helt så smuk som bedsteveninden? Tvivler du på, om dit tøj er rigtigt? Så går det sandsynligvis ud over din selvtillid. Kvinders selvtillid er nemlig dobbelt så afhængig af deres fysiske udseende som mænds er, viser en ny undersøgelse.

Det er det britiske juice-selskab Pomegreat, som er kommet til det resultat, efter de har spurgt over 2.000 mænd og kvinder om, hvad der påvirker deres selvtillid. De adspurgte blev bedt om at vurdere deres selvtillid på en skala fra 1 til 100, og overordnet set lå selvtillidsniveauet på en flot 62'er - ældre over 50 år scorede højest på skalaen med 77, mens unge fra 16-24 kun fik 55. Overordnet set scorede mænd dog bedre end kvinder - mændende fik 68, mens kvinder måtte nøjes med et gennemsnit på 60.

Resultatet hænger snævert sammen med, hvad mænd og kvinder vurderer har størst indflydelse på deres selvtillid: Både mænd og kvinder mente, at deres selvtillid kom fra, hvordan deres økonomi, arbejde, sociale liv, parforhold, helbred og udseende var, men kvinders selvtillid var næsten dobbelt så afhængige af deres udseende, som mændene var.

Overordnet set var de ting, der havde størst indflydelse på folks selvtillid:

  • Et kompliment (52 %)
  • Et outfit, der fik dem til at føle sig godt tilpas (45%)
  • En god klipning (42 %)
  • En kostomlægning (34 %)

Heldigvis føler en overvældende del at begge køn (90 procent) at selvtillid kommer indefra. Men undervurdér aldrig styrken af at give et godt kompliment....