© iStock

Drop træningen, og tag i byen i stedet. Tequila er nemlig overraskende sundt

Jeg skal bede om 10 sunde shots, tak

26. maj 2017 af Maria Greve

Når der kommer tequila på bordet, stikker festen ofte helt af, og du kan være ret sikker på at vågne op næste morgen med en trommeslager inde i hovedet. Men forskning viser, at du får andet end hovedpine af de klare shots – saften fra tequila-planten kan nemlig være med til at forebygge en sygdom, som rammer hver tredje kvinde.

Vigtige mineraler

Tequila bliver fremstillet af saften fra planten blå agave, som vokser i Mexico. Nu viser en undersøgelse fra The Centre for Research and Advanced Studies in Mexico, at visse stoffer i planten øger optagelsen af calcium og magnesium i kroppen – to mineraler, som er helt essentielle for at holde knoglerne i topform. Og inden du gaber og tænker, at det lyder drønkedeligt, så læs lige videre – hver tredje kvinde bliver nemlig ramt af netop svage knogler.

Knogler, der knækker

Vi er næsten nødt til at klappe stavelserne, når vi skal udtale osteoporose – heldigvis har det også et almindeligt navn, nemlig knogleskørhed. Og det er en sygdom, du ikke har lyst til at kende. 

Desværre rammer den cirka hver tredje kvinde, og en af årsagerne er, at kroppen mangler kalcium, så knoglerne bliver svagere og ikke kan reparere sig selv. 

Du opdager typisk først, at du har knogleskørhed, når du brækker en knogle, som ikke vil hele, og det kan føre til et liv med rigtig mange smerter. Forskerne bag undersøgelsen tror på, at man kan udvikle ny medicin mod knogleskørhed ved hjælp af saften fra blå agave, så knoglerne igen kan blive stærkere.

Næste gang, du skal i byen, så vælg sundt – vælg tequila! Husk dog at drikke den stærke spiritus med omtanke.

Kilde: The Independent