Du bruger 100 dage af dit liv på at brokke dig

Synes du, at du mangler tid til alt det sjove? Her er et glimrende sted at starte

20. januar 2015 af Rikke Hovn Poulsen

Mareridtsagtige chefer, latterligt lav løn og urimelige arbejdstider. Er der noget af det her, du kan genkende? Hvis ja - så bruger du sandsynligvis alt for meget tid på at brokke dig over det, når du endelig kommer hjem.

Et britisk sofafirma spurgte 2.000 briter, hvad de egentlig taler om, når de kommer hjem fra arbejde om aftenen. Og de fandt ud af, at noget af det, folk bruger mest tid på, er at skælde ud over deres job. Og det er kvinderne, der er værst; Vi bruger i gennemsnit 16 minutter og 30 sekunder på det, mens mændene holder sig nede på omkring 13 minutter.

De værste brokkere arbejder typisk inden for skønhedsbranchen, er håndværkere eller ansat i sundhedssektoren. Hvorimod ejendomsmæglere, advokater og mediemennesker er dem, der klager mindst.

Og ja - det er fint nok at hælde lidt vand ud af ørerne, hvis du virkelig er frustreret over dit arbejde. Men prøv lige at tænke over, hvad du ellers kunne få udrettet på de 100 dage, du sammenlagt bruger på at brokke dig. Vi nævner i flæng: Du kunne dyrke mere sex, hygge med veninderne, se en masse serier på Netflix - eller måske søge et nyt job, hvis det virkelig er så forfærdeligt?