© Depositphotos.com

Dyk dig fit: 3 tips til at vælge dykkermaske

Svøm og dyk som en anden Ariel - med dykkerbriller…

24. august 2023 af Annoncør

Svømning aktiverer alle kroppens store muskelgrupper, og så bliver det lidt af et Disney-eventyr, hvis du dykker dybt ned. Oplevelsen bliver endnu bedre, hvis du har en god dykkermaske, der gør dit undervandssyn helt perfekt. Derfor er der gode grunde til at investere i en kvalitetsmaske, også selvom det måske ikke ser supertjekket ud.


En dykkermaske kan dog se ud på mange forskellige måder, så det kan være udfordrende at vælge. Af samme grund får du her tre gode råd til, hvordan du får valgt den helt rigtige dykkermaske. Så er du klar til de danske farvande og de turkise bølger under Sydens sol!

1. Fullface, med næse eller snorkel? Prøv dem på

Som nævnt fås dykkermasker i nogle ret forskellige udformninger, så hvad skal du lige vælge? Det kan være en god idé at besøge en butik, hvor du kan prøve de forskellige typer på. Du finder nemlig både såkaldte fullface masker, dykkerbriller med næse og selvfølgelig den klassiske snorkel. Du kan endda også finde dykkerbriller med styrke, hvis du normalt går med briller.

Det bliver helt klart sjovest at dykke, hvis masken føles komfortabel. Derfor kan det godt betale sig at bruge nogle minutter på at afprøve de forskellige muligheder. Prisen varierer selvfølgelig efter maskens avancement, så det er også et spørgsmål om, hvor seriøst du går til dykningen.

Det er faktisk ikke kun typen af maske, der kan variere - det kan stilen også. Selvom du befinder dig nede på havets bund, er der nemlig taget højde for, at du kan dykke med stil. Således kan du få de forskellige masker i fine farver lige fra pink til blå, grøn og lilla. Så bliver det lidt sjovere at klæde sig på til undervandseventyret!

2. Vælg en dykkermaske i silikone

Materialet er væsentligt, når du skal have fat i den rette dykkermaske eller de rette dykkerbriller. Det skal bidrage til komforten, og så skal det også optimere funktionen. Eksempelvis er det helt afgørende, at materialet slutter tæt, så du ikke får vand i øjnene. For ellers kan du jo lige så godt lade dykkermasken ligge på strandbredden…

Silikone er et godt materialevalg, fordi det netop har de ovenstående egenskaber: Det slutter tæt, og det føles blødt og behageligt mod huden. Du kan få dykkerbriller og dykkermasker til voksne og børn i silikone, så du kan tage en sød lille havfrue eller havmand med på eventyret. 

3. Tilbehør gør dykkermasken endnu bedre

Vidste du, at der findes nogle ret fede gadgets, der kan gøre din dykkermaske endnu federe? Hvis du gerne vil filme regnbuefisk og koralrev (eller bare muslinger og tang), kan du finde særligt tilbehør, der gør det muligt at koble et kamera på masken.

Du kan også finde smarte anti-dug-produkter, så dit syn står skarpt under vandet. Et etui og/eller en boks til masken kan også være smart at have, ikke mindst hvis du skal transportere den til andre lande.