“En bikinikrop er jo bare en krop i bikini”

En BIKINIKROP er jo bare en KROP i BIKINI
En BIKINIKROP er jo bare en KROP i BIKINI

I går aftes kiggede jeg mig selv i spejlet og var for første gang i lang tid utilfreds. Godt nok havde jeg fået nachos til aftensmad og en god håndfuld bland-selv-slik til dessert, men det er sjældent, min mave IKKE buler ud efter sådan en omgang, så det kunne ikke (kun) skyldes det.

Nej, der var en helt særlig grund til, at mit syn på min krop pludselig havde ændret sig, og det havde ikke noget at gøre med hverken mexicansk mad eller hvid chokolade. Det skyldtes til gengæld et stort fedt kryds i kalenderen tre uger fremme: rejse til Australien. Der kunne lige så godt have stået ‘bikinitid’, og tre uger i forvejen begyndte jeg nu at mærke presset.

Hvad tænker du på?

Der er et eller andet ved ordet ‘bikini’, der kan give mange af os koldsved. Der er nemlig opstået en fælles (mis)forståelse blandt kvinder – og ja, også kvindemagasiner – om, at en bikinikrop er noget, man skal slanke og squatte sig til i månedsvis, før den er klar til at blive vist frem. Som var det et særligt kunstværk, der først var klar til offentlighedens skue, når den selvkritiske kunstner i månedsvis havde forsøgt at ændre på hver en lille detalje, hun var utilfreds med.

Og nu stod jeg altså her, tre uger før årets bikinidebut, og var ikke gået i gang. Jeg følte, jeg burde have gjort noget – eller rettere: Jeg burde have ladet være med at spise noget. Og det tæskede jeg nu pludselig mig selv med: ‘Hvad tænker du dog på, Sara? Du kan da ikke bare vise din krop frem, som den er?!’

#EnKropIBikini

Men ved I hvad? Det er faktisk lige præcis det, vi kan – og bør! Vi bør glæde os til strandturen i stedet for at frygte den.

Og så er det helt fint, hvis et par nemme tips eller gode produkter som dem i det nye Woman-magasin (side 80) kan hjælpe dig med at gøre det, men lad være med at kaste dig ud i en opslidende dødskur, bare fordi der står Australien, Mallorca eller dansk sommer i kalenderen.

Arbejd i stedet på at få et godt og kærligt forhold til din krop året rundt. Her kan sund kost og regelmæssig træning være fantastiske hjælpemidler (personligt er jeg god til det sidste, men knap så skarp til det første), men det skal være hjælpemidler, du bruger, fordi du har lyst, og fordi de giver dig energi og glæde. Du skal ikke ty til dem, bare fordi du har en kniv for struben i form af en strandtur til sommer.

Har du en krop? Ja. Har du en bikini? Ja. Ergo har du en bikinikrop! I næste nummer af Woman vil vi rigtig gerne vise både din og en masse andre skønne kvindekroppe. Tag et foto af dig selv i bikini – enten hele kroppen eller en del af den – og send det til [email protected], eller læg det på Instagram med #EnKropIBikini. Så samler vi alle jeres smukke, naturlige og vidt forskellige bikinikroppe, så du kan se, at der er plads til dem alle – også på stranden. 

Sara siger

Sara er 32 år og tidligere chefredaktør på Woman. Hun er i et livslangt forhold med Cola Zero, men er ellers single. Her deler hun sine tanker om alt fra tøjstørrelser til tv-serier og Tinder – og du kan også læse hendes seneste ledere fra magasinet.