Kvinde med baby
© iStock

Er det en god idé at blive solomor? Det mener Woman-læserne

“Hvis man virkelig gerne vil have børn, skal man have muligheden – mand eller ej!”

21. maj 2017 af Maria Broe Trustrup Hansen

Kan du huske historien om Mette, som valgte at få et barn uden en mand? 32-årige Mette havde ikke mødt manden i sit liv endnu, men da hun var helt klar til at blive mor, tog hun beslutningen om at få et barn alene og blive en såkaldt solomor. 

Her på Woman-redaktionen var vi nysgerrige på, om I, kære læsere, kunne finde på at gøre ligesom Mette, og hvilke tanker I gør jer om at blive mor uden en mand. 

Derfor spurgte vi jer i denne undersøgelse, som 641 af jer har deltaget i, og her har vi samlet resultaterne, som fortæller, hvad I tænker om blive solomor. 

Solomor eller ej? 

Næsten 70 procent svarede, at de godt kunne finde på at blive solomor, mens knap 20 procent svarede, at de ikke ville gøre det.

Spørgsmålet er, hvorfor nogle af jer ikke har lyst til at blive solomor. En skriver, at hun vil føle, at det er egoistisk overfor barnet, mens en anden ikke tror, at hun har overskuddet til at gøre det alene.

“Jeg tror bare ikke, at jeg kan give barnet alt det, som det har brug for,” skriver hun.

Mange af jer svarer også, at det er vigtigt at have en at dele både udfordringer og glæder med, og at manden derfor er vigtig.

“Jeg drømmer om at få en familie, og der er både far og børn vigtige for mig. Hvis jeg skal have børn, vil jeg gerne have en, jeg kan dele glæden med,” skriver en kvinde eksempelvis.

Mor, far og børn

Drømmen om kernefamilien med både mor, far og børn er også den væsentligste årsag til, at nogle af jer, som i virkeligheden godt kunne finde på at blive solomor, alligevel ikke ville gøre det. 

Derudover svarer knap 20 procent, at mangel på frihed kunne afholde jer fra at blive solomor, mens 16 procent svarer, at økonomi kunne være årsagen til, at I ikke ville få et barn alene. 

Enkelte svarer også, at andres fordomme kan være en af udfordringerne ved at blive solomor, og at barnet også kan møde fordommene, når han eller hun vokser op. 

Fordele ved livet som solomor

Selvom de fleste af jer mener, at der er en lang række udfordringer ved at være solomor, har I dog også listet nogle fordele op. 

En del af jer påpeger blandt andet, at man som solomor ikke behøver at gå på kompromis med sine egne værdier og principper, hvilket gør det lettere at opdrage barnet. 

I nævner også, at barnet med garanti er et ønskebarn, og at mor og barn får et utrolig tæt og stærkt bånd. 

Muligheden skal være der

De fleste af jer kunne som sagt godt finde på at blive mor uden en mand, og selvom der er fordele, påpeger de fleste af jer også, at det vil være hårdt at stå med barnet alene.

Men én ting er de fleste af jer vist enige om, hvilket denne kvinde beskriver ret præcist:

“Hvis man virkelig gerne vil have børn, skal man have muligheden – mand eller ej!”

Vil du have Woman i din indbakke? Tilmeld dig nyhedsbrevet her.