Indretningstips | En lille entré
© Pinterest

Er din lejlighed udstyret med en mini-entré? Så har vi 3 nemme indretningstips til dig

Det gør en verden til forskel

13. februar 2017 af Louise Gellert Kätow / Costume

Entréen er typisk det første rum, du ser, når du træder ind i din lejlighed. Oftest er det dog også det mindste rum i lejligheden, og det kan virke en smule uoverskueligt at skabe en god rumfornemmelse på få kvadratmeter.

Giv derfor din entré en makeover, og opdag, hvordan du med små ændringer kan skabe et helt nyt rum. Vi guider dig trin for trin. 

1. Skab mere opbevaringsplads

Det kan virke uoverskueligt at skabe nok plads til at holde styr på både jakker, tasker, huer, halstørklæder og alt muligt andet.

Og roder det, ser en lille entré endnu mindre ud, så sørg for at rydde op eller at have forskellige lukkede flader, hvor der er plads til rodet bagved.

Knagerækker er gode til at skabe plads til både overtøj og tasker, og møbler med flere funktioner – såsom entrémøbler med plads til både tasker og hatte – er super smarte. 

2. God belysning og spejle

God belysning er essentielt i en lille entré. Lys, der kan lyse hele rummet op, får rummet til at se større ud. Vælg en dekorativ og effektiv loftslampe, eller brug små indbygningsspots, så hele entréen kan blive oplyst. Brug af flere forskellige lyskilder vil snyde øjnene og få entréen til at virke meget større.

Bryd det smalle rum, og dekorer med forskellige spejle på hele væggen. Det vil skabe en personlig og sjov entré og vil samtidig give rumfornemmelse på et ellers upersonligt gangareal. Store spejle og loftetspejle kan få ethvert rum til at se større ud, da spejle reflekterer lys og dermed snyder øjet til at tro, at rummet er større, end det i virkeligheden er. 

3. Mal det lysere

Lyse farver får generelt et rum til at se større ud, og det kan derfor være en god ide at male entréen hvid. Loft og gulv bør også holdes lyst, da det er farver, der reflekterer lyset bedst muligt.

Du kan eventuelt pynte dine lyse vægge med wallstickers, for at få lidt liv på dem og på samme tid beholde deres lyse nuance. 

Hvis du i øvrigt vil pynte din entré med et gulvtæppe, bør du følge formen på entréen. En aflang entré kræver et aflangt tæppe. 

Vil du deltage i konkurrencer og læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.