Glad kvinde
© iStock

Er du en Line eller en Sofie? Det kan dit udseende rent faktisk afsløre

“Du ligner da en lidt en Katrine, gør du ikke?”

3. marts 2017 af Maria Clara Iuel

Kan andre mennesker gætte, hvad du hedder, selvom de ikke kender dig? Svaret er faktisk ja, selvom det måske lyder lidt syret. 

Men ifølge en ny undersøgelse, som er publiceret i Journal of Personality and Social Psychology, skulle den være god nok – dit udseende kan nemlig afsløre, hvad du hedder.

Dit hår og ansigtsform afslører dig

Undersøgelsen forklarer, at årsagen er, at vi alle sammen har nogle forestillinger om, hvordan personer, der har et bestemt navn, ser ud.

Amerikanere har for eksempel en forestilling om, at en person, der hedder Brian, har et rundere hovede end personer, der hedder Tim. Nogle frisurer "passer" også bedre til nogle navne i forhold til andre, så din frisure kan altså være med til at afsløre dit navn overfor fremmede. 

Det lyder godt nok liiiidt underligt i vores ører, men måske er der noget om det?

Andres opfattelser smitter af på dig

Undersøgelsen viser altså, at vi på en eller anden måde kan regne ud, hvad en person med et bestemt udseende hedder. Det betyder underligt nok, at andres opfattelse af dig kan påvirke dit udseende. Vi tilpasser os nemlig, så hvis folk synes, at du er pæn og succesfuld på grund af dit navn, så vil du med tiden begynde at leve op til de forestillinger. Det lyder da egentlig ikke så dårligt, hva'? 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide