mand | p-pille | sex | prævention
© iStock

Er du træt af dine p-piller? Nu kan du nok snart få din kæreste til at tage dem for dig

“Vi kan jo skiftes til at tage dem hvert halve år, skat”

20. marts 2018 af Helene Hyldgaard-Jensen

Der findes mange forskellige former for prævention, men en undersøgelse står nu frem med ny viden inden for den mandelige p-pille. Der har i flere år været meget forskning omkring at skabe pillen til mænd, men nu virker det altså til, at vi er et skridt nærmere på, at det kan blive mændenes tur til at tage p-pillen. 

Så bliver det snart mændenes tur

Den nye undersøgelse fra The National Institutes of Health viser, at forskerne har forsøgt med en ny p-pille, som indeholder DMAU (dimethandrolone undecanoate). Kvinders p-piller indeholder østrogen, men den mandelige p-pille indeholder testosteron i stedet, hvilket er med til at kunne lade det gøre for mænd at tage pillerne.

Kiloene tog de sørme også på

100 raske mænd fra alderen 18-50 deltog i undersøgelsen og tog pillen i en måned hver eneste dag. Det resulterede i, at nogle af mændene tog på, og andre fik nedsat produktion af sperm – hvilket er det, som forskerne ønsker, at pillen skal kunne gøre. Så kan mændene nemlig ikke gøre kvinder gravide (hvis kvinderne ikke i forvejen er på prævention).

I kan jo skiftes til at tage dem

Det er ikke til at sige, om den mandelige p-pille er klar til snart at komme frem på markedet efter denne helt nye undersøgelse, men der forskes altså stadig meget i området, og det betyder højst sandsynligt, at du på et tidspunkt får mulighed for at overtale kæresten til, at I bytter roller.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.