Heath Ledger og Julia Stiles der danser sammen
Vi vil også danse med Heath i 10 Things I Hate About You © Touchstone Pictures, Mad Chance & Jaret Entertainment

9 tips til dig, der vil holde den fedeste 90’er-fest

Tag tidsmaskinen tilbage til Spice Girls, rottehaler og lipgloss med frugtsmag med en 90'er-fest!

6. marts 2020 af Helene Desirée Jørgensen

Temafester er altid et hit og af alle de vilde og skøre temaer der findes, er en 90'er fest et godt bud. For lad os være ærlige – vi elsker årtiet, der hyldede et glimmeroverforbrug, lyseblå øjenskygge og vores elskede herrer fra Backstreet Boys for at nævne nogle få eksempler. 

Hvordan planlægger jeg en 90'er-fest?

Vi har samlet en masse tips og information til dig, der vil vil gå all in og holde den mest gennemførte fest fra det dansende årti. Her får du syv tips, så du kan komme i gang med at planlægge den fedeste 90'er-fest. 

Husk: Der findes et utal af måder, hvorpå du kan holde 90'er-fest, så disse trin skal ses som en inspiration. Kun fantasien sætter grænser. 

1. Klæd dig ud i ægte 90'er stil

Udklædning er måske en af de vigtigste ting, når det kommer til temafester, og det gælder især også her. Du kan enten klæde dig ud som en kendis fra 90'erne som Britney Spears eller Cher fra Clueless, og hvis I er flere, kan I klæde jer ud som en gruppe eller gå efter et look med de mere generelle modetendenser fra dengang. 

Tip: Gå efter ting som hoop-øreringe, bandana, denim, lavtaljede jeans, mavebluser, hip hop, skinnende bælter, hårmascara, sommerfuglehårklips og til sidst – en masse farver. 

2. En 90'er fest betyder dekoration i lange baner

Et andet vigtigt trin i planlægningsprocessen er at finde den dekoration, der skal få lokalet til at se ud, som om det var taget ud af 90'erne. Her kan din kreativitet virkelig komme i spil, da dette årti var rigt på farver, mønstre, lys og lyd. 

Tip: Gå efter ting som farverige balloner, CD'er i massevis, neonlys og gerne i form af lavalamper, grafitti, kassettebånd, glimmer, konfetti – ja, listen bliver ved. 

3. Arrangér en fotovæg, som passer perfekt til teamet

Hvor er der fest, er der billeder. Selvom vi ikke havde smartphones i 90'erne, kan du godt snyde lidt her. Hvis det skal være helt gennemført, kan du investere i et polaroidkamera, som tager nogle virkelig retro billeder, som passer helt perfekt til årtiet. 

Tip: Et polaroid kamera ville passe perfekt til at tage billeder til en 90'er fest. 

4. Bag forskellige slags småkager med 90'er-glasur 

Hvis du vil gøre ekstra ud af snacks til gæsterne, kan du lave noget a la disse søde cookies med bands, serier og udtryk vi alle forbinder med 90'erne. 

Tip: Du kan se hvordan du laver dekorationsglassur her.

5. Sæt op til festlege som karaoke og quizzer

Det er altid en kanon idé at sørge for nogle festlege, når du holder fest. En idé kunne være at lade dine gæster dyste i sange fra 90'erne med karaoke. En anden klassiker er spillet Twister, hvor du skal placere dine hænder og fødder på en bestemt farve og se, hvor længe du kan holde balancen.

Derudover kan du lave en quiz, hvor du deler gæsterne op i to hold. Dernæst stiller du et spørgsmål omhandlende 90'er-film, 90'er-sange eller kunstnere fra dengang, og det hold, der får flest rigtige, vinder quizzen.  

6. Server al dit yndlings slik fra 90'erne

Noget af de bedste på vej hjem fra skole var, da vi fik 20 kroner til at blande slik for af mor og far. Heldigvis findes meget af 90'ernes slik stadigvæk: Ligefra de syrlige, lange vingummier og Hubba Bubba-tyggegummiet med sin lyserøde smag til push pop, der også var et kæmpe hit. 

7. Vær lige dét ekstra med oppustelige møbler til 90'er-festen 

Pift festen op med oppustelige møbler, så dine gæster kan sidde og nyde en drink eller spille gameboy, mens Lovefool og Gennie In a Bottle stormer ud af boomblasteren. 

8. Og selvfølgelig en oppustelig boombox 

Når nogen nævner 90'erne, tænker vi straks hiphop og boombox. Og da både boomboxen og oppustelige ting var store dengang, vil en oppustelig boombox være prikken over i'et til en 90'er fest. 

9. Fuldend festen med en playliste fyldt med 90'er hits

Hvad er en 90'er-fest uden de klassiske de 90'er-sange? Bliv inspireret af vores hitliste, og dans hele natten til de klassiske hits af Aqua, Toy-Box og alle de andre. 

Tip: Der findes allerede en masse hitlister på musiktjenester som Spotify, som du kan sætte på til festen. 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide