Kat som keder sig meget
Lykken er - at sidde på arbejdet og klø på!© iStock

Ferie er hamrende kedeligt

86 % keder sig på ferie eller kan ikke finde ud af at slappe af

8. juli 2005 af Mette Andrea Boesgaard

 

Endelig ferie! Det er den bedste tid på året. Efter måneders hårdt arbejde, kan du nu endelig drage ud i dit blå til dit eget ferieparadis og bare slappe af og nyde livet?

 

Eller rettere: Sådan burde det faktisk være. For ifølge det engelske rekrutteringsbureau Office Angels er sandheden slet ikke så rosenrød. De spurgte 1.500 kontor-ansatte om, hvordan de har det med at have en hel ferie foran sig, og overraskende nok svarede hele 86 % at de keder sig, når de er på ferie eller at de ikke ved, hvordan de skal slappe af!


Undersøgelsen viste også at:

  • Over 50 % indrømmer, at det tager dem 3-4 dage at komme ned i gear ? for nogle tager det endda en hel ferieuge!
  • 68 % finder det svært at styre al den ustrukturerede tid, ferien byder på
  • 62 % bekymrer sig om, at de ikke har nok at lave i ferien
  • 45 % indrømmer, at de savner det travle liv på kontoret

En anden undersøgelse fra samme rekrutteringsbureau viser, at hele 78 % af kontorfolk indrømmer, at de tænker på arbejde mindst 1 time hver dag, mens de er på ferie. På 2 ugers ferie svarer det til, at de bruger 2 hele dage på at tænke på jobbet!


Og det er skam ikke kun de allermest ambitiøse karrieremennesker, der ikke kan nyde deres ferie og bekymrer sig om jobbet, når de burde holde ferie, siger erhvervspsykologen Peter Gerstman ? alle er i farezonen. En stor del af grunden er naturligvis, at jobbet er fylder godt op i de daglige rutiner, men det handler også om andre ting: Arbejdspresset er stort på de fleste arbejdspladser i dag, og derfor får mange fornemmelsen af, at det gælder om at være med fremme i feltet hele tiden. Derfor kan det stresse dig på din ferie, når du tænker på de ting, du går glip af, den ekstra arbejdsbyrde, der venter efter ferien, eller at dine kolleger finder ud af, at du ikke er uundværlig. Ydermere bliver mange afhængige af det hverdagens høje tempo, og de savner simpelthen lidt fart over feltet, når feriens dovenskab sætter ind..