Kæledyr på kontoret
Motivationen er helt i top efter et lille møs fra Herman!© Getty Images

4 fordele ved at tage dit kæledyr med på kontoret

Har du en chef, som skal læse med her?

11. oktober 2021 af Camilla Stubbe

Nød du også den ekstra tid med dit kæledyr under Corona-lockdown? Og savner du den gode gåtur i frokostpausen, og lige at få et kærligt snus, når du sad med en øv-opgave? Så har vi gode nyheder til dig!

Royal Canin har nemlig lavet en undersøgelse, som viser, at der er en række fordele ved at tage sit kæledyr med på kontoret. Hvor hyggeligt vil det ikke lige være med en kontorhund eller to? 

1. Mindre dårlig samvittighed

De fleste oplever utrolig dårlig samvittighed, når de efterlader deres kæledyr alene hjemme for at tage på arbejde. Bare tanken kan næsten være helt ubærlig. Især når Missemus kigger sørgmodigt på dig, når du lukker hoveddøren langsomt bag dig, mens du får en lille klump i halsen – det kunne jo snildt være taget ud fra en ulykkelig kærlighedfilm!

2. Højere effektivitet og fokus

Hvis du har den dårlige vane at spise frokost foran computeren eller at sidde med telefonen i hånden, mens du spiser – så er det klart noget, du kan vinke farvel til. 

Har du dit højtelskede hundebarn med på kontoret, kan du med fordel bruge frokostpausen på at gå en tur i den friske luft. Det siges faktisk også at forbedre dit fokus resten af dagen og din sundhed generelt. ”Cheeef? Jeg går lige en tur med Futte!“

Kæledyr på kontoret
Vi er sikre på, at lille Missemus vil elske at være mere sammen med dig!© Getty Images

3. Bedre relationer blandt kolleger

Glemmer du nogle gange at snakke med dine kolleger på arbejdet? Eller løber I tør for samtaleemner, når du har spurgt ind til deres weekendplaner? Kæledyr, især hunde og katte, kan være den perfekte ice breaker til at starte en samtale med din kollega. 

Generelt kan jeres kæledyr være en fordel, hvis I oplever mangel på social interaktion på arbejdspladsen. Bare husk, at det ikke er alle, som synes det er vildt interessant at høre om – eller for den sags skyld se – hvor mange flåter din kat har under venstre bagben...

4. Mere loyale medarbejdere

Ønsker du nogle gange, at der er flere timer i døgnet, så du både kan nå at yde en ekstra indsats på arbejdet og samtidig få gået den lange fem kilometers tur med hunni? 

Det kan være svært at få skabt en god balance mellem dit privatliv og dit arbejdsliv. Dog ses det faktisk, at medarbejdere er mere loyale og har en højere arbejdsmoral, når de føler balance i privaten og på arbejdet. Måske det er et argument, du skal tage med til din næste MUS-samtale sammen med et vildt nuttet billede af Basse for ekstra overtalelse.

Kæledyr på kontoret
Hvis bare du viser et billede af Basse her, kan din chef umuligt sige nej til en kontorhund!© Getty Images

Få skabt en dyrevenlig arbejdsplads

Det kræver selvfølgelig også nogle praktiske tiltag på din arbejdsplads, men det vurderes, ifølge Royal Canin, helt klart at være fordelene værd. Hvis din arbejdsgiver er med på at skabe en dyrevenlig arbejdsplads, kan I med fordel få en række tips til at sætte det hele i gang her.

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide