George Clooney
George Clooney

George sælger sin Oscar goodiebag

Den godhjertede godte giver pengene til velgørenhed

20. marts 2006

Da alverdens superstjerner for nylig var samlet til Oscar-fest i Hollywood, var det ikke kun de heldige vindere, der fik noget med hjem. Faktisk fik alle de deltagende en dejlig goodie-bag, der indeholdt lækkerier for over 600.000 kroner! Blandt de mange dejlige ting var for eksempel en mobiltelefon, en hårtørrer, en støvsuger, make-up, tøj og smykker, masser af hotel-ophold og middage på fine steder og et års forsyning af chokolade...

Men ikke alle tog imod gaveposen med lige stor entusiasme. George Clooney sagde for eksempel straks, at han ikke har brug for den slags dyre gaver, og derfor har han valgt at give sin gavepose til velgørenhed. Den heldige modtager er organisationen United Way Hurricane Response and Relief Recovery Fund, som senere på måneden vil bortauktionere posen og give overskuddet til ofrene for orkanen Katrina sidste år. Den, der i sidste ende køber posen får - udover et herligt år med masser af fryns - en håndskreven note fra George himself.

Gaveskikken startede i 1988, hvor det amerikanske filmakademi besluttede at give stjernerne en lille ting for deres tid. Siden er konceptet blevet en millionindustri og skikken har spredt sig til alle Hollywoods prisuddelinger.