Guide: Sådan får du dit tøj til at se dyrt ud

Nogle af tricksene er så nemme, at du tror, det er løgn

24. januar 2017 af Maria Denise Christoffersen

1. Brug en håndholdt tøjdamper

Designere og butikker har brugt dem i årevis, og nu er hånddampere heldigvis kommet ned i et prisleje, hvor vi andre også ligeså godt kan investere i sådan en i stedet for et strygejern! Det tager to minutter at få dit tøj til at se lækkert og nyt ud – og resultatet er lysår bedre, end hvad du kan opnå ved at stå og kæmpe med strygebræt og strygejern i hele og halve timer!

2. Vask dit tøj sjældnere

Hver gang, du kører dit tøj gennem vask og centrifugering, slider du på det. Farverne bliver udviskede, og tøjets overflade begynder stille og roligt at fnulre. Tørretumbler du også? Stop med det straks! Intet tøj har godt af 45 minutters tæsken rundt i varmen... så håndvask det tøj, du gerne vil bevare udseendet på, og hæng det på en bøjle for at tørre. Og brug kort og godt dit tøj flere gange, før du lægger det til vask!

3. Brug en fnugrulle

Køb en stak fnugruller, og stil altid én ved det spejl, du kigger i, før du går ud af døren. Gør det til en vane at rulle dit outfit over, inden du går afsted. Du tænker måske ikke over de små hår og bomuldsnullermænd, som er sprunget på dig, mens du gik rundt og gjorde dig klar – men selv bittesmå støvflager er med til at få dit outfit til at se mere brugt og forvasket ud, når du træder ud i det skarpe dagslys. Resultatet er klart de to minutters rulletid værd!

4. Skift knapper ud

Det er de små detaljer, som kan få et stykke tøj til at se eksklusivt ud. Hvis du ser nogle flotte knapper i en genbrugsbutik eller falder over nogle på nettet, kan det godt betale sig at købe dem og sætte dem på din billige cardigan, som ellers kom med skinnende plastikknapper. Knapper er sjældent særligt dyre, men de er med til at understrege et helhedsindtryk af noget ekslusivt.

5. Brug godt undertøj

Billigt tøj afslører nogle gange sig selv ved at sidde dårligt på kroppen. Men skaber du en glat og velsiddende overflade indenunder, som tøjet kan falde pænt på, er du langt. Investér i behageligt shapewear og en god bh, der sidder pænt og fremhæver din silhuet på en elegant måde under skjorten eller kjolen.

6. Keep it simple

I stedet for regnbuefarvede toppe og statement-sweatshirts med sjove rim og remser på, er det en god idé at gå efter simple, ensfarvede stykker tøj, hvis du er ude efter et look, der signalerer elegance og kvalitet. Der er en grund til, at den lille sorte et blevet et fænomen og et fast go-to look for kvinder, der ønsker at se godt ud – uanset deres pengepung! Så hold det enkelt, ensfarvet – og med nogle få, velvalgte accessories til at fuldføre dit look. Så er du godt på vej til at ligne en million!

Du vil (garanteret) også kunne lide