Guide: Sådan sparer du tid om morgenen

Kæmper du en brav kamp med snooze-knappen og ender med truckerbad og en stresset morgen? Prøv disse genveje til mere tid

23. april 2015 af Maria Denise Christoffersen

Læg ugens tøj frem om søndagen

Det lyder mere besværligt, end det er - men vi garanterer, at effekten er til at mærke! Brug tyve minutter søndag aften på at vælge fem outfits, og læg dem frem - med undertøj, strømper og det hele! Hver morgen vil føles overskudsagtig, fordi du slipper for den daglige klædeskabskrise.

 

Tag bad om aftenen

Udover glæden ved at vågne og være klar til at hoppe i tøjet, så er der intet så afslappende før sengetid som et dejligt, varmt bad og følelsen af rene tæer, når du putter dig under dynen. Du sover bedre - og vågner ren og klar til en ny dag!

 

Drop mobilen

Du ligger i sengen og er ved at vågne, så du kigger lige lidt på Instagram. Og facebook. Og dine mails. Pludselig er der gået et kvarter, og du skal til at indhente tabt tid, når du ligeså godt kunne gemme de sociale medier til busturen eller en kaffepause på arbejdet. Er det ikke også meget rart at nå at vågne lidt, før du skal præsenteres for andre folks babyer?

 

Sov i dit træningstøj

Dropper du sommetider din træning om morgenen, fordi du ikke føler, at du har tid? Hvis du alligevel træner i shorts og en t-shirt, så læg dig til at sove i træningstøjet - så skal du bare op og afsted, når uret ringer. Og er du typen, der ofte pjækker fra træningsplanerne, så er det et stærkt argument for at komme afsted, at du allerede har tøjet på!

 Læs også: Dovne dullers guide til træning

 

Spis morgenmad på jobbet

Hvis du ved, at du ofte falder i staver over morgenmaden - eller værre: ikke når at spise noget på grund af tidspres - så læg en pakke havregryn og rosiner i et skab på din arbejdsplads eller i skolen. Eller en müslibar og nogle bananer. Det er altsammen bedre end en tom mave!

 

Skær ned på smukseringen

Det tager let over en time at lægge make-up og sætte hår, hvis du har en krævende skønhedsrutine, hvor både hårkur, glattejern, øjenvippebukker og en masse andre produkter er i brug. Find et naturligt look, som du hurtigt kan sætte, når du har travlt om morgenen, og spar en halv time, som du for eksempel kan bruge på at træne eller spise morgenmad. Hvis du har en frisure, der tager lang tid at sætte, så overvej, om du kan vælge en ny, der passer bedre til dine morgenvaner.

Læs også: Spar tid på badeværelset

 

Pak din taske aftenen før

Hvor er din oplader, og hvorfor kan du aldrig finde dine nøgler, når du skal afsted? -Pak alt, hvad du skal bruge, når du skal ud af døren i morgen tidlig - så slipper du for at stresse rundt, og du glemmer ikke noget vigtigt i skyndingen.

 

Hold dig fra fjernbetjeningen

Ja ja, selvfølgelig er det hyggeligt med lidt morgenselskab fra dine venner inde i fjernsynet. Men selvom du godt kan lytte til tv'et, mens du gør andre ting, så er der en stor risiko for at du pludselig falder i staver foran Go' Morgen Danmark, når de begynder at tale om forårstrends eller den nye sæson af Game of Thrones. Og pludselig er der gået 12 minutter, du ikke havde! Så hold dig til radioen, den distraherer mindre.

 

Du vil (garanteret) også kunne lide