To veninder der krammer hinanden
Vis din veninde omsorg, når hun er i sorg © iStock

Har din veninde mistet en, hun elsker? Hjælp hende på disse 5 måder

Selvom det kræver meget lidt af dig, kan du hjælpe hende helt enormt

2. januar 2018 af Charlotte Aalborg Iversen

De fleste af os kender en eller flere, som har mistet en, som stod dem nær. Når du står der på sidelinjen, kan det ofte være svært at finde ud af, hvordan du skal agere i forhold til denne sorg, som de gennemlever. Skal du trække dig og lade hende få ro? Eller skal du kime hende ned, så hun ikke føler, at hun er alene

Spørgsmålene er mange – derfor har vi samlet 5 konkrete råd, fra kvinder, som har oplevet at miste. Med disse råd kan du hjælpe din veninde bedst muligt gennem hendes sorg.

1. Invitér mig over til mad

”Det kræver ikke meget, men jeg glemte ofte at spise, fordi jeg mistede appetitten. En middagsinvitation giver både selskab og mad i en tom mave.” Camilla, 24 år.

2. Ring og spørg, hvordan jeg har det

”Du går med virkelig mange tanker hele tiden og når du ikke gør det, så er du helt tom i hovedet, fordi du er så drænet. Derfor er det fantastisk, når ens veninder ringer og spørger: ”Hvordan har DU det?”. Der skal ikke mere til.” Rikke, 30 år.

3. Bag en kage og kom på impulsivt besøg

”Det kræver ikke så meget at slå en kage sammen og komme et smut forbi. Min bedste veninde gjorde det jævnligt, da jeg mistede en af mine nærmeste. Det gjorde hun for at hygge om mig og få mig i tale, hvilket hjalp helt vildt, nu når jeg kigger tilbage.” Sine, 26 år.

4. Hjælp mig med praktiske gøremål

“Det lyder meget banalt. Det er det sikkert også for andre, men det var det bare ikke for mig. Jeg glemte at spise og når jeg ville spise, så havde jeg glemt at handle ind, fordi mit hoved ikke var til stede i nu’et. I stedet for at gøre det helt store, ville et lille indkøb eller hjælp til rengøring en gang imellem have hjulpet mig i forhold til, at jeg så i hvert fald ikke skulle bekymre min hjerne om det.” Pernille, 33 år.

5. Foreslå konkrete dage til at lave konkrete ting

“Fordi åbne forslag aldrig bliver til noget. Du har ikke overskuddet til at tage initiativ, selvom du måske har godt af at komme ud, uden du umiddelbart selv tænker det. Så bare for at gøre det nemt og muligt for en, så du ikke skal bruge en masse energi på at opretholde venskaber i meget sorgramte perioder.” Cathrine, 29 år.

Læs mere fra samme kategori