Ung kvinde med iPhone
Kendte du til disse iPhone-tricks?© Getty Images

Har du en iPhone? Her er 9 smarte funktioner, du måske slet ikke vidste, at din telefon havde

Ved du, hvad der sker, hvis du ryster din iPhone?

22. marts 2023 af Frederikke Brinkborg Jønsson

Du kender måske mange af din iPhones små genveje – såsom at du kan tilgå din Wallet ved at dobbeltklikke på lås-knappen, eller at du hurtigt kan få kameraet frem ved at swipe til venstre på startskærmen. Men hvad du nok ikke ved, er, at din iPhone faktisk gemmer på en masse hemmelige funktioner, som du kan nyde godt af. Vi har samlet nogle af din iPhones sjoveste og nyttigeste funktioner, som du nemt selv kan aktivere og som bare venter på at blive brugt!

1. Søg på nettet uden at gå ind på din browser

Hvis du vil lave en lynhurtig søgning på nettet, kan du nemt gøre det uden først at skulle finde din browser-app frem og klikke ind på den. Du kan nemlig nøjes med at swipe ned på din startskærm og bum! Frem kommer et søgefelt, hvor du kan søge – præcis som i din browser-app.

Smarte iPhone tricks
Søg på nettet uden at gå ind på browseren på din iPhone. © Privatfoto

2. Zoom ind og ud med én finger

Forestil dig, at du er på ferie i udlandet og skal finde vej, men dine hænder er fulde af indkøbsposer. Du kan selvfølgelig sætte alle dine ting ned på jorden for at få hænderne frie til at tjekke din lokation. ELLER du nemt og hurtigt kan se din lokation ved at zoome ind og ud med kun én finger. Det fungerer ved, at du åbner Maps, dobbeltklikker og kører din finger op og ned ad skærmen for at zoome ind og ud. På den måde skal du kun have én hånd fri! Funktionen virker både på Apples egen Kort-app og Google Maps.

Smarte iPhone tricks
Brug kun én finger til at søge lokationer frem på din iPhone. © Privatfoto

3. Sæt timer på din musik med din alarm

Hvis du er typen, der godt kan lide at falde i søvn til beroligende musik eller en god podcast, så er denne funktion lige noget for dig! Du kan nemlig nemt styre, hvornår lydene skal stoppe ved at sætte en timer i alarm-appen. Det gør du på følgende måde:

  1. Åbn din alarm.
  2. Vælg timer i nederste, højre hjørne. 
  3. Sæt en timer for, hvornår musikken skal stoppe. 
  4. Vælg “Når tidtagning slutter”. 
  5. Gå helt ned i bunden og vælg “Stop afspilning”.

Hvis du vil sætte timer på din podcast, skal du først finde et afsnit af din podcast, du vil høre. Derefter klikker du på Sleep Timer, som de fleste podcast-apps har, og herefter sætter du det tidsinterval, du ønsker.

Smarte iPhone tricks
Vi elsker, at vi kan sætte timere på vores musik og podcasts. © Privat foto

4. Gå til toppen af din skærm med ét klik

Det her er en af de korte men brugbare tips! Du kan nemlig (på hvilken som helst browser eller app) gå til toppen af denne, lynhurtigt, ved at klikke øverst i venstre hjørne. På den måde sparer du en masse tid på at scrolle!

Smarte iPhone tricks
Vi elsker, at vi slipper for at scrolle på vores iPhones. © Privat foto

5. Ryst og fortryd

Du kender det måske. Du er inde på noter og får ved en fejl slettet din tekst. Du leder nu efter fortyd-knappen, men du kan ikke finde den. For knappen findes slet ikke! Fortryd-funktionen sidder nemlig i din iPhone, og den bliver først aktiveret, når du ryster din telefon. Når du vil fortryde en handling i noter, eller mens du skriver i en anden app, skal du derfor ryste din iPhone. Så popper der et vindue op, hvor du kan vælge “fortryd”. Vi er lige så overraskede som dig!

Smarte iPhone tricks
Denne iPhone-funktion er altså virkelig smart! © Privat foto

6. Find nemt dine billeder med billedtekster

Hvis du, ligesom os, har flere tusinde billeder liggende på din iPhone, vil dette trick helt sikkert gavne dig! Det er nemlig muligt at skrive billedtekster og keywords til dine billeder, så du nemt kan søge dem frem i dine iCloud-billeder. I iCloud kan du nemlig søge på ord og hurtigt finde frem til specifikke billeder, som indeholder netop de keywords, du har valgt.

Smarte iPhone tricks
Har du også mange billeder på din iPhone? Så er dette trick perfekt! © Privat foto

7. Din iPhone har en hemmelig knap

Udover at være en indikation for hvilken telefon du sidder med i hånden, har æblet bagpå din iPhone faktisk en funktion. Den kan nemlig indstilles til at fungere som en knap på din iPhone! Du hørte rigtigt. Du kan indstille knappen ved at gå ind i “Indstillinger”, herefter “Tilgængelighed” og til sidst “Berøring”. Så skal du scrolle ned i bunden og finde “Tryk på bagsiden”. Hér kan du vælge hvilke funktioner, din nyopdagede knap skal have. SÅ sejt! Og den fungerer også, selvom du har et cover på. 

Smarte iPhone tricks
Vi elsker, at vi har opdaget dette smarte iPhone-trick! © Privat foto

8. Lav personlige ringetoner

Du ved det måske ikke, men du kan faktisk personliggøre dine notifikationer. Du kan nemlig lave dine egne vibrationer til de enkelte kontakter. Det gør du ved at gå ind på den specifikke kontakt. Herefter klikker du på “Ringetone”, dernæst “Vibration” og “Opret ny vibration”. Her kan du simpelthen lave dine egne vibrationsmønster, så du med det samme ved, om det er din mor eller kæreste, der ringer til dig.

Smarte iPhone tricks
Vil du gerne høre specifikt, hvem det er, der ringer til dig? © Privat foto

9. Oplad din iPhone hurtigere på flytilstand

Det er faktisk så enkelt, som det lyder. Hvis du ikke har tålmodighed eller tid til at vente på, at din iPhone er fuldt opladt, kan du med fordel sætte den på flytilstand. Funktionen gør, at baggrundsstøj, såsom GPS-roaming og notifikationer bliver mindsket. Når dette er slået fra, bliver dit batteri ikke drænet lige så hurtigt, hvilket resulterer i en hurtigere opladning.

Smarte iPhone tricks
Med flytilstand kan du hurtigere oplade din iPhone. © Privat foto

Kilder: rd.com, airbeam.tv