Kvinde | doughnuts
© iStock

Har du glutenallergi? Så kender du stensikkert disse 18 vildt trælse situationer

En glutenfri bolle eller sand fra Sahara-ørkenen? Potato, potato...

11. april 2018 af Amalie Kjær Boel

1. Der er altid en veninde, som skal sige: “Jeg ville dræbe mig selv, hvis jeg ikke kunne spise pizza.” Du sukker og siger, at Dr. Oetker og Dominos altså også laver glutenfri pizza. Altså hallo, du er et glutenfrit leksikon, når det kommer til alternativer.  

2. Dine veninder spørger gang på gang, om du bare gør det, fordi det er trendy? Hvornår har det været trendy at ligne et oppusteligt badedyr?

3. Du får mindst spørgsmålet “ej, er det ikke træls ikke at kunne spise brød?” en gang om dagen. Og du er nu mere træt af at få spørgsmålet end ikke at kunne spise brød. 

4. Du bliver ofte spurgt, om du er gravid. Selvom du ligner en, som har slugt en vandmelon, så er det altså ikke ensbetydende med, at der ligger et levende væsen inde i dig. 

5. Din veganske søster siger altid: “Jeg ved præcis, hvordan du har det!” For hun er jo tydeligvis også allergisk over for kød... not the same.

6. Dine veninder er overbevist om, at du så heller ikke kan tåle mælk. Altså hvornår er gluten og laktose blevet til den samme allergi? En ting er at leve uden pasta. En anden ting er leve uden is – no way, Jose

7. Dine bedsteforældre prøver næsten at proppe kage ned i munden på dig. Du begynder at tænke, om de prøver på at fjerne dig fra deres testamente på en lidt mere dramatisk måde end andre familier... 

8. Alle omkring dig fascineres over at vide, hvad der sker, hvis du rent faktisk spiser gluten. Men du har ingen planer om at vise dem det, om du så fik en million kroner for det.

9. Det er det værste, når du glemmer din frokost derhjemme. For du kan jo ikke bare spise en sandwich som alle andre... Næ nej, du bliver nødt til at lave den vildeste research for at finde glutenfrit mad...

10. Du hører ofte scenariet “… hvis du bare tager ude i siden, så undgår du alt det gluten.” Du griner med, selvom du hellere vil stikke øjnene ud på dig selv end at høre den en... gang... til. 

11. Din vægt kan svinge meget. Du bliver jo nødt til at prøve alle de nye glutenfrie produkter og alternativer, som der hele tiden er nye af!

12. Når du er på restaurant, har de selvfølgelig udsolgt af den eneste ret, du kan tåle… men alle du er afsted med har bestilt, så du ender med en omgang salat. Ja, bare salatblade og intet andet #glutenfree #vegan #nocalories.

13. Du hører lidt for ofte, at glutenfrit mad smager helt igennem forfærdeligt. Hvilket ikke er sandt. For du burde være med i en glutenfriudgave af Masterchef, så god du er til at lave udsøgt glutenfrit mad!

14. Når du endelig spiser en glutenfribolle, er den pludselig mere tør end Sahara-ørkenen. Men modsat i ørkenen har du vand, så du ikke dør under måltidet. 

15. Du bliver fattig ved bare at købe fem skiver glutenfri rugbrød. Hvem vælger at sætte prisen til 35 kroner? Ja, tag I bare alle mine penge og gør mig hjemløs...

16. Du bliver ofte spurgt: “Kan du ikke bare tage en lille bid?” Og svaret er overraskende nej igen, igen!

17. Din veninde siger, hun også er gluten-allergiker – en gang imellem. For det er jo tydeligvis bare en knap, som hun kan tænde og slukke for... 

18. Alle omkring dig i kantinen fortæller, hvor lækkert og sprødt det nybagte brød er. Du sidder bare helt tavs og kigger ned på dine knap så friske selleristænger.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.