Sims 2
© Maxis, EA Games, Aspyr

Har du (også) brugt mange timer på at spille Sims? Så er du faktisk sundere, end du tror

YES!

5. februar 2018 af Rie Louise Kirkebjerg

Har du også været besat af Sims? Eller er du det stadig? Måske du tror, at du har spildt tiden på at lave simmere, bygge kæmpe huse til dem og bruge snydekoder til at gøre dem stenrige. Tro om igen. Faktisk er det lige frem sundt for dig, hvis du har spillet det geniale spil.

Flygte fra virkeligheden

Steve McKeown, som er psykoanalyst og ejer af The McKeown Clinic, har nemlig fortalt Unilad, at det faktisk er en god ting at kunne fordybe sig i sin fantasi, som vi gør, når vi spiller simulationsspil som Sims. Han forklarer, at det er vigtigt for vores hjerner at forestille sig ting, så hjernen på den måde kan udvide sin kreativitet. “Det lader spillerne vise en del af deres personlighed, som de måske ikke ville kende til, hvis de ikke havde spillet,” fortæller han til Unilad.

McKeown fortæller også, at hvis vi ikke havde mulighed for ‘at flygte fra virkeligheden,’ som vi gør, når vi spiller Sims, ville vi blive slidt op. Det er derfor, at vi sommetider drømmer om natten. Vores sind løsner sig simpelthen fra vores bevidsthed. 

Simmer fra Sims
© Giphy

At fordybe sig i en verden, som ikke er virkelig, bør naturligvis ikke tage overhånd, for når vi bruger meget tid på en fantasiverden som i eksempelvis Sims, bruger vi ofte ikke så meget tid på at være sociale i det virkelige liv. Men vi synes nu, at det er lidt overraskende, at de (mange!) timer vi har brugt på Sims-universet, faktisk ikke har været helt spildt!

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide