Din bedste veninde har lært dig meget!
Din bedste veninde har lært dig meget!© Getty Images

Her er alle de “jobs”, som venskabet med din BFF har trænet dig til at klare

Du burde skrive det hele på CV'et

6. august 2016 af Maria Denise Christoffersen

Overvej lige, hvor mange mulige karrierer, vi potentielt kunne bestride med al den erfaring, vi har fra vores nære venskaber. Vi er jo faktisk klædt på til lidt af hvert. For eksempel...

1. Psykolog

Når kæresten er gået, og det hele er noget lort i familierelationerne – hvem kommer så springende? Det gør du! Og du rykker tilmed ud på skæve tidspunkter af døgnet for at trøste, lytte og kramme din BFF. Hvilken autoriseret psykolog kan måske prale af sådan en service?

2. Grønt bud

Din veninde har halsbetændelse, og det eneste, hendes køleskab kan fremvise, er en pakke pålægschokolade og for gammel mælk. Men som den fantastiske veninde du er, tilbyder du selvfølgelig at handle for patienten – og komme forbi og varme suppen, mens hun ligger og klager sig.

3. Wingman

Will Smith i filmen Hitch har intet på dig! Når din veninde har udset sig en mandegodte, henter du drinks, booster hende mentalt, mens I er på dametoilettet, og accepterer fuldt ud at I alligevel ikke skal dele taxaen hjem i aften. Du ved, at hun vil gøre det samme for dig næste weekend!

4. Flyttemand

Selvfølgelig er du henrykt på din venindes vegne, da hun scorer den lækreste penthouselejlighed med udsigt over havnen. Men I ved jo godt begge to, hvem der ender med at bære hendes flyttekasser op på fjerde sal... igen.

5. Karrierecoach

Skal hun droppe sin uddannelse og søge ind på noget nyt? Og hvad skal hun svare sin bidske chef, som forlanger det umulige midt i en weekend? Dine timelange rådgivningssessions om hendes jobsituation har efterhånden trænet dig til en stilling i jobcentret. Men fair nok, så har du da noget at falde tilbage på.

6. Gidselforhandler

Din veninde og hendes kæreste er gået fra hinanden, og nu er deres fælles kat blevet et uskyldigt offer i det dramatiske tovtrækkeri om forældremyndigheden. Hvem prøver at se sagen fra begge sider og forhandle en samværsaftale på plads? Dig, selvfølgelig!

7. Politiker

Når der i en periode er lidt for meget bagtaleri i venindegruppen, er det pludselig op til dig at give diplomatiske svar og lade som om der ikke er fejet noget ind under gulvtæppet. Jeres weekendtur til Stetting er jo på spil! Heldigvis har du efterhånden årevis af erfaring med den slags varme kartofler, så den klarer du uden at blinke.

8. Diætist

Din veninde vil gerne spise sundere, og nogen må jo hellere sætte sig ned med hende og forklare, hvorfor den dér daglige portion Special K ikke ligefrem hjælper på den sunde livsstil.

9. Stylist

Skal jeg tage den lilla kjole eller den med frynserne på til Emilies bryllup? Eller måske hellere min nye buksedragt?” Samtaler som denne deltager du gerne i i timevis.

Giv dig selv en medalje og en lønforhøjelse. Med et CV som dette er du ikke til at stoppe!